Club nieuws

6 punten erbij voor TOP 2

Inmiddels zijn we alweer drie wedstrijden verder en is TOP 2 nog ongeslagen. 

Gemakkelijk gaat het allemaal nog niet, maar de punten tellen en die zijn er, dus geen geklaag. Geen verslag zonder een kritische noot (soms meerdere), want in twee van de drie wedstrijden moest er (deels) geknokt worden voor de punten. Wel lekker is dat ook de spelers van 1 inzetbaar waren en op de reservebank mochten zitten.

 

Laat ik beginnen bij alweer de returnwedstrijd tegen KVS, op een doordeweekse avond in Scheveningen. Zonder dugout, scorebord (pas in de tweede helft), geen werkend sportlink, maar gelukkig bleef het wel droog. Verrassend genoeg ook zonder wind, dus het was eigenlijk wel weer prima om te spelen. Langs de lijn was het wel erg koud en de warme chocolademelk was meer dan welkom. KVS nam de woorden van de coach “rustug” (op zijn Haags uitgesproken met een dakje erop) erg letterlijk en dat zal waarschijnlijk ook komen doordat dit vele malen (echt te veel) herhaald werd. Feit was dat er geen tempo in het spel van KVS zat en TOP had wel zin in een partijtje korfbal. Vooral Wouter (7 x) was heerlijk on fire en omdat het zo koud was langs de lijn, was het plezierig om vaak te moeten schrijven. Het werd uiteindelijk een veredeld trainingspartijtje waarin TOP op alle fronten de betere ploeg was. Bij rust was het al 3-13. Wat mooi was om te zien is dat Demi strooide met prachtige passes en daarnaast was zij constant dreigend in de aanval. Verder vielen er prachtige goals na mooi aanvalsspel te noteren. Alle reserves kregen ook nog speelminuten, waardoor de tweede helft wat rommelig was. De winst kwam geen moment in gevaar, ook niet met de afgekeurde “hengelgoal” van Paul, maar KVS kon nog wel boven de 10 goals uitkomen. Eindstand 12-23.

 

Dan AW/DTV: gezien de stand op de ranglijst appeltje eitje zou je zeggen. En ja, dan spelen misschien toch een stukje onderschatting en gemakzucht een rol. Wil de doelstelling voor dit seizoen worden gehaald, dan mag dit niet meer in het TOP 2 woordenboek voorkomen. Maar goed, ook moeilijke wedstrijden moeten gewonnen worden en het scoreverloop in de eerste helft, namelijk na de 1-0 steeds in de achtervolging, bood genoeg leer- en verbeterpunten voor de tweede helft. Die tweede helft begon bij 9-9 en een schot voor AW. Thimo, die veel ruimte kreeg en die moet je hem niet geven, schoot in de tegenaanval gelijk binnen. Heerlijk om te zien met welk gemak hij kan scoren. De 10-11 was de laatste keer dat AW op voorsprong kwam. Sascha, die een dijk van een wedstrijd speelde, schoot de 11-11 binnen en vanaf dat moment na TOP het initiatief helemaal over. Demi was wederom erg dreigend in de aanval en versierde een strafworp die Thomas binnen schoot. Hierna werd in korte tijd de voorsprong uitgebreid naar 18-11 en deze run was voldoende voor de winst. AW herstelde zich nog enigszins, maar kwam niet dichterbij dan 6 goals achterstand. TOP speelde de wedstrijd professioneel uit en won verdiend met 25-18, een mooie uitslag. Het was tevens de laatste wedstrijd van Tessa in de selectie. Zij heeft andere keuzes gemaakt en gaat in TOP 4 spelen. Heel jammer voor ons, maar er zijn nu eenmaal ook andere mooie dingen buiten het korfbal. We zullen haar gaan missen en hopen stilletjes dat ze nog vaak op de reservebank wil zitten J. Dus “tot ziens” Tessa!!

 

En dan de wedstrijd van vandaag. Aan het weer lag het niet, het was namelijk heerlijk korfbalweer in het zonnetje. Ook niet aan de reservebank, want deze was heel sterk. Ook niet aan de scheidsrechters, want het was hun  week. Ook niet aan de tegenstander SKF, want daar moest “gewoon” van gewonnen worden. Waar lag het dan wel aan, want dit werd namelijk de meest moeizame wedstrijd die TOP 2 heeft gespeeld. Wellicht toch weer die instelling en onderschatting? Of misschien toch aan het spel van de tegenstander, die met geduldig spel, een goede rebound en een hoog afrondingspercentage (gezien het aantal kansen) het TOP heel lastig maakte. TOP speelde blijkbaar zoals SKF het graag wilde, want in het eerste kwart verdwenen er zomaar minstens 5 ballen over de zijlijn en verstoorde SKF het spel met succes. Kreeg TOP dan geen kansen? Jazeker wel, maar met een dosis pech en misschien hier en daar te nonchalant verdedigen was het steeds SKF dat op voorsprong kwam. Bij 1-1 en 4-4 was het gelijk maar met rust stond SKF voor met 8-6. Wat de verbeterpunten waren werd in de rust besproken en vol goede moed ging de ploeg aan de tweede helft beginnen. Een tweede helft die ondanks alle goede bedoelingen eigenlijk grotendeels een kopie was van de eerste helft. Het kwartje viel niet aan de zijde van TOP en SKF profiteerde hier uitstekend van. TOP ging steeds meer tegen zichzelf korfballen, zeker na een paar discutabele momenten waarin wellicht een strafworp de beloning had moeten zijn. Bij 10-7 werd het tijd om te wisselen en met Frank, Roos, Thomas en Paul in de ploeg ging TOP op jacht naar goals. Wouter zette de aanval in en vervolgens scoorde Demi ook van afstand. Weer een schot van afstand en het was 11-9. Sanne scoorde de aansluiting en Frank rondde een prachtige pass van Wouter af. De gelijke stand was eindelijk weer daar. Te weinig tijd later had SKF de voorsprong weer te pakken en de tijd begon langzaam aan wel te dringen. “Verliezen is geen optie” zei Ruben en wellicht hoorde de spelers die woorden. Frank, enorm gedreven, zorgde met twee goals weer voor de gelijke stand: 13-13.  De tijd was nu nog de grootste vijand, want er stonden nog maar 2 minuten op de klok. En wat ben je dan als coach (en ook als teammanager) blij dat je Koning Thimo Winter in de ploeg hebt. Stuur hem met de opdracht “jij gaat scoren” het veld in en hij doet het. Ongelofelijk, maar zijn eerste schot was gelijk raak. Armen in de lucht, want hoe belangrijk was die goal! De klok gaf al een tijdje aan dat er nog 1 minuut te spelen was. SKF verspeelde wat knullig de bal en deze kwam weer, via een vrije bal, in de handen van Thimo. Je kunt de vrije bal ook niet nemen en uitspelen, maar als je de opdracht hebt om te scoren dan doe je dat gewoon. Nou ja, gewoon, het is wel gewoon heel knap als je die vrije bal er dan ook in schiet. Einde wedstrijd, alsnog gewonnen met 13-15, wat een ontlading, wat een opluchting. Horde 4, 5 en 6 zijn genomen. Nog twee te gaan voor de zaal.

 

  Gespeeld Punten Saldo
TOP/SolarCompleet 2 6 12 39
Groen Geel 2 5 10 49
SCO 2 5 6 15
SKF 2 5 6 12
KVS/Maritiem 2 6 2 -38
AW/DTV 2 4 2 -19
OVVO/De Kroon 2 5 2 -32
Nic. 2 4 0 -26

 

 

Share