Club nieuws

Nieuwe gezichten bij de selectie

De TOP/SolarCompleet selectie en de staf is dit seizoen uitgebreid. Tijd voor TOPPR om hen te vragen voor een korte introductie.

 

Maayke Brouwer

23 jaar, 28-08-1995, geboren en getogen in Doorn, gelegen in de Utrechtse Heuvelrug. Maar beter bekend als het ‘zusje van’ (Barbara). Ik studeer momenteel Communication and Multimedia Design op de HU in Utrecht, maar nog altijd thuiswonend in Doorn. Naast vriend, studie en korfbal, heb ik ook nog een bijbaantje bij DHL. Één dag in de week bezorg ik met veel plezier de pakketjes in de omgeving. En als ik dan nog wat vrije tijd over heb, ga ik graag met mijn spiegelreflex op pad.

Mijn korfbalavontuur begon zo’n 16 jaar geleden bij de plaatselijke korfbalvereniging in Doorn (KC Doorn). Op mijn 12e maakte ik de overstap naar het dichtbij gelegen Dalto uit Driebergen. Hier heb ik van de C t/m de A-jeugd in het selectieteam gespeeld. De afgelopen 2 jaar heb ik in een vriendenteam gespeeld om het plezier in korfbal weer terug te krijgen. 2 jaar, 4 kampioenschappen, 55 gewonnen wedstrijden en veel plezier verder begon het toch weer te kriebelen om op een hoog niveau te gaan spelen.

Het voelt goed om deze stap bij TOP te kunnen en mogen maken. Ik voelde me altijd welkom als ik bij Barbara kwam kijken en de samenstelling van de huidige groep sprak mij ook erg aan. Na een goed gesprek bij TOP en wederzijds enthousiasme heb ik de keuze gemaakt om dit jaar in de selectie van TOP de strijd aan te gaan. Ik heb het gevoel dat ik bij TOP nog veel kan leren en ben benieuwd waar mijn plafond ligt. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging!

 

Bastiaan Overwater

Ik heb de keuze voor de overstap naar TOP gemaakt op basis van mijn persoonlijke ambitie. Ik wil kijken waar ik sta en mezelf meten met de beste spelers die er zijn! Voor mij was TOP eigenlijk de enige club waar ik mezelf zag spelen, omdat ik het altijd als warme club zag!


Ik hoop mezelf dit seizoen te ontwikkelen en van meerwaarde te zijn voor de selectie! Ik vind dat je je doelstelling altijd zo hoog mogelijk moet stellen. Dus ik hoop ook een plek in het eerste te veroveren. Voor het team hoop ik dat we een collectief worden en alles winnen wat er te winnen valt. Promotie voor 2 is heel belangrijk en natuurlijk moeten we met 1 gaan voor de titel!
Mijn korfbal carrière ben ik begonnen bij Achilles. Na mijn eerste jaar in de B heb ik de overstap gemaakt naar KVS gemaakt. Daar heb ik tot 2 jaar geleden gespeeld. Toen ben ik teruggegaan naar Achilles.

Wat moeten we echt van je weten?
Dat ik altijd open sta voor een gezellig gesprek en om mensen te leren kennen!! En uiteraard dat ik veel zin heb in aankomend seizoen!!

 

Frank Mostard

De keuze voor TOP kwam voort uit mijn ambities om mij nog verder te ontwikkelen en een laatste stap naar het op dit moment hoogst haalbare voor mij. Dit zijn dan puur sportieve ambities, daarnaast heeft TOP mij een heel warm en goed gevoel gegeven bij de gesprekken. Een gevoel die ik ook meemaakte als ik bij de club was om tegen TOP te spelen.

Komend seizoen verwacht ik veel te leren, zowel individueel als in teamverband. Individueel denk ik nog veel progressie te kunnen boeken in het afmaken van kansen en verdedigend mijn wil op te leggen aan tegenstanders. In teamverband zie ik kansen om mensen om mij heen te helpen en oplossingen aan te dragen voor spelsituaties.

Daarnaast verwacht ik van de groep dat we gezamenlijk hetzelfde doel nastreven, elkaar helpen waar nodig en dat de groep een omgeving te creëert waarin iedereen zichzelf kan zijn. Door bovenstaande te combineren hoop ik dat wij aan het eind van de rit de beker omhoog kunnen tillen!

Ik ben praktisch op het korfbalveld van KVA geboren, hier heb ik alle jeugdteams doorlopen. Toen ik officieel eerstejaars A werd heb ik de overstap gemaakt naar OVVO/DeKroon. Hier heb ik 4 jaar gespeeld, 2 jaar in de junioren en 2 jaar in de selectie.

Na OVVO kwam Blauw-Wit, hier heb ik 5 jaar gespeeld. Na al die jaren een blauw shirt te hebben gedragen wordt dat nu het mooie Rood en Wit van TOP.

 

Wat moeten we echt van je weten?

Pffff.... dat is een lastige, ik kan in ieder geval heel slecht tegen mijn verlies, mocht dat gebeuren dan kan je beter uit mijn buurt blijven. Daarnaast mogen mensen weten dat ik buiten het veld wat rustiger ben dan in het veld ;) dus spreek mij gerust aan, dan leer ik ook snel meer mensen van TOP kennen!

En wat mensen echt moeten weten is dat ik enorm uitkijk naar mijn tijd bij TOP!

 

Roos Verheugt

Een jaar geleden ben ik vanuit Groningen verhuisd naar Amsterdam voor een tweede master. Afgelopen jaar heb ik besloten om nog bij Nic. te blijven spelen om zo ook nog mijn vriend en mijn vriendinnen veel te kunnen zien in Groningen. Dit jaar wilde ik graag een overstap maken naar een club in het westen. Ook was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk heb ik gekozen voor TOP/SolarCompleet, omdat ik denk dat dit de club is waar ik kan uitgroeien tot een betere korfbalster. Het belangrijkste is het gevoel bij een club en dat zat goed.

Ik verwacht ten eerste dat we een plezierig seizoen tegemoet gaan en waar we genieten van het korfballen met elkaar. Dit bleek tijdens het trainingsweekend namelijk een van de belangrijkste waarden binnen de groep. Daarnaast hoop ik te promoveren met 2 op het veld. Met 1 zou het mooi zijn weer landskampioen in de zaal te worden natuurlijk! Van mezelf verwacht ik te groeien als korfballer en in de selectie een rol te vinden die goed bij me past. Ik hoop veel stappen te maken en mij thuis te gaan voelen bij de club. Ook dit vind ik belangrijk: niet alleen te investeren in de selectie, maar ook in de club!

Ik ben geboren en getogen in Arnhem en ben op mijn vijfde gaan korfballen bij Oost-Arnhem. Hier heb ik 12 jaar gespeeld. Op mijn 17e ben ik richting Groningen gegaan en ben daar bij Nic. gaan spelen voor zes jaar.

 

Wat moeten we echt van je weten?

Jullie moeten echt van me weten dat ik een huis zoek, dus als iemand binnen de club nog iets weet in Amsterdam. Let me know

 

Thaddeus Knops

Ik ondersteun de selectie van TOP bij de fysieke training om de spelers in staat te stellen hun atletisch potentieel te verwezenlijken. Dat is iets nieuws en doen we met een ander plan dan voorheen. Mijn verwachting is daarom dat de staf en spelers uitgedaagd worden, maar van deze uitdaging sterker, sneller, slimmer en beter worden. Bij andere atleten en in andere situaties zie je dan vaak iets moois ontstaan nadat er wat uitdagingen overwonnen worden.

 

Leon van Steijn

Na mijn tijd als speler in de selectie ben ik een tijdje in het buitenland geweest om werkervaring op te doen. Nu ik weer terug ben in Nederland ben ik op een andere manier betrokken bij de selectie van TOP. Mijn rol dit jaar bij de selectie is als fysiotherapeut/verzorger van TOP 2.

Mijn ervaringen binnen de rol die ik ga vervullen heb ik onder andere in Duitsland opgedaan als fysiotherapeut in een praktijk gericht op sportfysiotherapie. Op het moment ben ik in de omgeving van Alkmaar werkzaam als fysiotherapeut.

Mijn verwachtingen voor dit seizoen zijn sportief succesvol voor zowel 1 als 2, blessurevrij en vooral ook een gezellig seizoen met de staf en spelersgroep.

 

Timon Zuurmond

Ik ben toegevoegd aan de staf van de selectie met als hoofddoel om nog meer focus te leggen bij TOP 2. Denk daarbij aan meer aandacht voor statistieken, analyses en een extra coach op de bank naast Ruben. Naast dit hoofddoel is het natuurlijk geweldig om onderdeel te zijn van de beste selectie van Nederland! Ik verwacht een seizoen vol met positieve verrassingen. Ik denk dat er een prachtige groep staat en dat iedereen dit jaar flinke stappen gaat maken in zijn of haar ontwikkeling. Mijn ervaring vind ik zelf niet relevant voor de rol die ik inneem. Het is een hele mooie kans om ervaring op te doen in de beste selectie van Nederland en we gaan zien wat het dit jaar brengt. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

 

 
 
 
Share