Club nieuws

TC wedstrijd- en breedtesport

Commissies stellen zich aan de club voor, dit keer de TC wedstrijd- en breedtesport

Wat doen jullie als commissie? Wat zijn jullie belangrijkste taken, doelen voor het jaar etc.

 

Onze belangrijkste taak is het indelen van senioren in een team, behalve TOP 1 en 2 en waar nodig trainers/coaches verzorgen. Er wordt niet alleen ingedeeld op sterkte, maar ook om zo leuk mogelijke teams samen te stellen zodat iedereen met plezier korfbalt en blijft korfballen. Voor de wedstrijdsport is het natuurlijk van belang dat er hoog gespeeld wordt zodat er aansluiting blijft met de eerste selectie. Het derde heeft nu een ontzettend mooie technische staf en daar gaat veel energie vanuit; prachtig! Daarnaast stellen we samen met de andere TC's het trainingsschema vast en proberen we knelpunten op te vangen. Aan het begin van het seizoen hadden we bijvoorbeeld te weinig dames in TOP 6 en 7. We zijn met TOP 6 en 7 om de tafels gaan zitten en op dit moment zijn er 2 teams die qua heren en dames verhouding goed in evenwicht zijn.

 

Waar bestaat jullie commissie uit en wie heeft welke taak?

 

Op dit moment is Barbara Romsom vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de TC wedstrijd- en breedtesport. Daarnaast is Anne v.d. Zaag nog steeds betrokken. Erik v.d. Bosch helpt waar nodig als wedstrijdsecretaris van de breedtesportteams. In januari hebben we de eerste bespreking gehad en de aanwezigen vonden het voor herhaling vatbaar. De aanspreekpunten voor dit seizoen zijn:

TOP 3 Hilde Warmerdam en Jan Willem Arendhorst 

TOP 4 Rik Kraan

TOP 5 Dewi Willemze en Laurens Germans

TOP 6 Paul v. Gent

TOP 7 Ivo v.d. Kwast

TOP 8 Mark Verbaan
TOP 9 Joke Ruijters

TOP 10 Sietkse Hoekstra en Bram v. Kooten

TOP 11 Hugo Faas

 

Wat maakt jullie commissie leuk?

 

Het is leuk omdat wij het belangrijk vinden dat elke senior met plezier korfbalt. Soms is dat wel even puzzelen. Op dit moment hebben we een jonger team (TOP 10) in de senioren dat bestaat uit eerstejaars senioren en een aantal dames die vervroegd zijn over gegaan naar de senioren. Daarnaast is er en zijn er spelers die eerder gestopt waren weer gaan korfballen in een vriendenteam met veelal eerstejaars senioren dames, zij spelen in TOP 8.  TOP 9 en 11 laten al jaren zien dat het een erg hechte groep is waar de grens wie in welk team speelt niet altijd even duidelijk is, omdat er ook wordt gekeken wie die zaterdag in welk team kan spelen. Dit jaar hebben we met 11 seniorenteams het hoogst aantal teams ooit bij TOP. Er zijn maar 3 verenigingen die 12 seniorenteams hebben (Avanti, KZ/Hiltex en Synergo). We hebben veel contact met spelers/vertegenwoordigers en coaches uit de senioren, wat het allemaal extra leuk maakt.

 

Stel, jullie zoeken versterking: wat moet een nieuw lid hebben om jullie team te kunnen versterken?

 

Op dit moment zoekt de TC iemand die voorzitter wil worden en die het leuk vindt om 2 á 3 keer per jaar met de teamvertegenwoordigers te overleggen over bijvoorbeeld teamindelingen. Wij zouden deze versterking het liefst willen uit de spelende leden omdat feeling houden met deze groep erg belangrijk is.

 

Is er nog iets wat jullie kwijt willen aan de club?

 

TOP is een prachtige club en het zou fantastisch zijn als alle junioren die over moeten naar de senioren een leuk plekje krijgen in een nieuw of bestaand team en dat men nog jarenlang blijft korfballen bij TOP.

Share