Club nieuws

TOP/SolarCompleet 2 wint in bizarre wedstrijd van Fortuna: 17-19 (13-8)

Ja, u leest het goed, met rust 13-8 achter en toch winnen met 17-19. Fortuna dat zo sterk begon, maar in de tweede helft slechts tot 4 goals kwam. Om gek van te worden als Fortunacoach (en –spelers) lijkt me. Maar ook mooi om te zien hoe een wedstrijd zo kan kantelen als je maar door blijft gaan.

 Speelde TOP dan zo slecht in de eerste helft? Eigenlijk niet, maar het afronden en scoren lagen ver beneden de maat, want een afrondingspercentage van net 10% is niet om over naar huis te schrijven. In dezelfde fase noteerde Fortuna een percentage van boven de 20% en de broertjes Bezemer waren moeilijk af te stoppen. Zij hadden er bij 10-4 al 6 gescoord. De spelers werden er soms wat moedeloos van, maar bleven toch voor iedere bal gaan. Bjarne startte op de plek van Mart die licht geblesseerd was, maar daarover later meer. Bjarne speelde een prima wedstrijd, had heel veel rebounds en bleef zijn vakgenoten maar aanvoeren met ballen. Het was helaas niet genoeg, want ondanks dat Fortuna 2 stippen miste, was de voorsprong voor Fortuna toch 13-8 met rust.  Tot zover de eerste helft, verder niet meer over hebben. In de rust spraken we af door te gaan, met nog meer inzet, met nog meer energie. Het spel was goed en die ballen moesten toch een keer de goede kant opvallen……

 

Thimo opende de score, maar weer drie goals op rij van Fortuna en de achterstand leek onoverbrugbaar: 16-9, maar toen…Het weerbericht was al aangekondigd “Winter is coming” en hoe. Thimo gaf het startsein voor een inhaalrace die niemand voor mogelijk had gehouden. Strak geknipt, ingetaped en na lang warm lopen kwam Mart alsnog het veld in en scoorde gelijk de 16-11 en 16-12. Voor Fortuna leek er nog niets aan de hand want er was nog een behoorlijke marge. Maar toch, als je zelf niet scoort, gaat de tegenstander dat wel doen en na de 16-13 van Lara was het weer (Koning) Winter die met nog 7 minuten op de klok de 16-14 binnenschoot. De bank en het TOP-publiek voelden dat er toch wat te halen viel en Fortuna viel qua score zo goed als stil. Thomas scoorde de 16-15 en toen viel de laatste goal van Fortuna in deze wedstrijd. TOP ging door, speelde met vertrouwen en een benutte strafworp door Wessel en de gelijkmaker van Thimo werden luid bejubeld. De eerste voorsprong in de wedstrijd was 3 minuten voor tijd en het was Mart die fantastisch inviel (vaker een training overslaan??). Het was ook Mart die met een vrije bal de wedstrijd definitief over de streep trok. Ongelofelijk maar waar, TOP won de wedstrijd met 17-19. Zonder in superlatieven te vervallen, was dit wel een hele knappe prestatie van het hele team dat door was blijven vechten ondanks een schijnbaar hopeloze achterstand. 

 

Met dank aan de reserves Sascha, Thijs, Stan die ook hun wedstrijd lekker hadden gewonnen en invaller Bjarne.

 

Doelpuntenmakers: Thimo (6), Mart (4), Wessel (2), Thomas (3), Fenna (2) en Lara (2)

 

Ps De midweeks wedstrijd tegen Avanti 2 werd ook gewonnen, maar daar was alles mee gezegd. Twee punten erbij.

 

 


 

Bekijk de hele wedstrijd ...

 

Share

Geen afbeeldingen
juni
2

zaterdag: 15:30 - 17:30

juni
18

maandag: 17:00 - 19:00

juni
19

dinsdag: 17:00 - 19:00

juni
20

woensdag: 17:00 - 19:00

juni
25

maandag: 17:00 - 19:00

juni
26

dinsdag: 17:00 - 19:00

LJ Sport