Club nieuws

Leer je commissies kennen : Technische commissie Jeugd (TCJ)

De TC Jeugd zorgt er voor dat alle kinderen kunnen korfballen: we regelen coaches en trainers en maken een schema wie wanneer traint. We kijken veel wedstrijden om een zo goed mogelijk beeld van de (ontwikkeling van) kinderen te hebben. We hebben regelmatig overleg met de trainers/coaches om zo een teamindelingen te kunnen maken. 

Soms loopt het niet helemaal niet lekker in een team; onderlinge strubbelingen, niveauverschil, verschil in inzet op trainingen. In dat geval gaat de coördinator van dat team met het team, de trainers en waar nodig met ouders in overleg voor een oplossing. We werken nauw samen met andere commissies, zoals Wedstrijdzaken, de andere TC's en de trainersbegeleidingscommissie. Ook hebben we sinds kort een coördinator oefenwedstrijden aangesteld, Hugo Faas. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Met de TC Jeugd zitten we momenteel in een fase van structuurverandering. Er is een aantal nieuwe leden bijgekomen en we zijn nog bezig met de taakverdeling binnen de commissie te optimaliseren en we zijn aan het onderzoeken op welke manier we beter bij andere commissies kunnen aansluiten en beter kunnen samenwerken, gebruik makend van elkaars kwaliteiten. Doel voor komende periode is om de leden beter inzichtelijk te maken wat wij nu eigenlijk doen.

De TC Jeugd werkt met coördinatoren. Op dit moment is de taakverdeling als volgt:

Stella Tiggelman - Voorzitter;

Jan Willem Arentshorst - Secretaris en coördinator A3 en A4;

Thimo Winter - Coördinator B-teams;

Wouter Vlieland - Coördinator C-teams;

Lonneke Dijkstra - Coördinator D-teams;

Simone Baas - Afvaardiging trainersbegeleiding en coördinator E1 - E4;

Steven Kalkman - Coördinator E5 -  E8;

Machteld de Haan - Coördinator F-teams en Kangoeroes;

Jeroen van de Wolf  - lid.

 

Het geeft ons voldoening als je op het trainingsveld loopt en ziet dat alle teams aan het trainen zijn, het plezier dat je bij de kinderen en het enthousiasme van de trainers en coaches ziet. Het is leuk om organiserend voor de club bezig te zijn en toch ook met korfbalinhoud. Een minder leuke kant van de functie is, dat je kinderen soms moet teleurstellen. Dat ze niet in het door hen gewenste team kunnen worden ingedeeld. Ondanks dat we keuzes zorgvuldig afwegen moet je uiteindelijk toch een keuze maken, dat blijft lastig.

Belangrijk als vrijwilliger binnen de TCJ is dat je organisatorisch talent hebt, goede sociale capaciteiten en dat je in clubbelang kunt denken. Uiteraard moet je ook verstand hebben van korfbal en het liefst ervaring met zelf korfballen.

Mocht je nu ergens mee zitten, een vraag hebben of een tip; we zijn heel vaak in de zaal en op het veld te vinden. Spreek ons gerust even aan! Ook zijn we via de mail te bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

v.l.n.r. Steven, Jeroen, Simone, Stella, Wouter, Machteld, Jan-Willem, Lonneke,Thimo.

 

 

Share

Geen afbeeldingen
juni
2

zaterdag: 15:30 - 17:30

juni
18

maandag: 17:00 - 19:00

juni
19

dinsdag: 17:00 - 19:00

juni
20

woensdag: 17:00 - 19:00

juni
25

maandag: 17:00 - 19:00

juni
26

dinsdag: 17:00 - 19:00

LJ Sport