Club nieuws

Leer je commissies kennen : Vrijwilligerscoördinatoren

Vrijwel alle vrijwilligers bij TOP zijn georganiseerd in commissies. Echter niet altijd is duidelijk wie het zijn, wat ze doen voor de club en waar ze voor staan. Onder het thema Leer je commissies kennen, krijgen dit seizoen alle commissies een plek om zich voor te stellen.

We starten met de Vrijwilligerscoördinatoren.  

Zonder vrijwilligers zou geen sportvereniging kunnen bestaan. Vrijwilligers dragen de vereniging en verrichten werk van onschatbare waarde. Wij,  Inge de Vroomen, Sandra van der Zaag en Joke Verbaan zijn sinds begin dit jaar de vrijwilligerscoördinatoren bij TOP/SolarCompleet. Het zaalkorfbalseizoen is onlangs -op vrijdag 3 november- afgetrapt met een uiterst gezellige vrijwilligersavond, inclusief buffet en vele leuke workshops.

 

Behouden en koesteren van onze vrijwilligers

Wij vinden het belangrijk om de grote vrijwilligersgroep die we hebben bij TOP, de aandacht te geven die het verdient. We zijn blij met zoveel mensen die zich belangeloos willen inzetten voor de club.

 

Beleid maken en werven van nieuwe vrijwilligers

Daarnaast gaan  we het vrijwilligersbeleid uitstippelen.  Door middel van een inventarisatie enquête die we bij alle ouders gaan afnemen, gaan we kijken wat er nog voor mogelijkheden liggen om nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken voor de club.

Er zit volgens het ons veel talent in de vrijwilligerspoule en belangrijk is dat de mensen met de bepaalde kwaliteiten op de juiste plaats komen te staan. Er zijn veel commissies die nog extra mensen kunnen gebruiken: denk aan bardiensten (2 x drie uur per seizoen), de PR commissie, de toernooi commissie en dergelijke.

 

Energie

Wij hebben, allemaal vanuit onze eigen invalshoek, gezien dat er behoefte is aan vrijwilliger coördinatie. We willen een betere koppeling maken tussen topsport en breedtesport.  We kunnen goed met elkaar opschieten en omdat we alle drie binnen andere geledingen van de club actief zijn, hebben we goed zicht op wat er speelt. Doordat we gezamenlijk een groot netwerk hebben, kunnen vrijwilligers gemakkelijker bij één van ons aankloppen. Het contact is goed en we zijn alle drie goed benaderbaar. Uiteraard doen we alles onder auspiciën van het bestuur. Daar krijgen wij energie van!

 

We doen het samen:  met elkaar sta je voor deze mooie vereniging. Nu al zin om je in te zetten voor de club? Mail ons, of kom naar ons toe! En wie weet zien we jou ook volgend jaar ook op onze vrijwilligersavond.

 

     

 
Share
Geen gebeurtenissen gevonden

LJ Sport