Club nieuws

TOP/SolarCompleet sluit eerste helft veld af met zege op DSC: 15-16 (7-13)

Een eerste helft waarin er goed en gevarieerd werd gespeeld (7-13). Wat volgde was een hele matige tweede helft met slechts 3 goals. Uiteindelijk was het  Mick die alsnog in de laatste 20 seconden van de wedstrijd de winst veilig wist te stellen. Dat was in het kort de samenvatting van de wedstrijd. Het was de afsluiting van de eerste helft veld, een afsluiting waarin we het in die laatste minuut nog een klein beetjes warm kregen, want verder was het nat, veel wind en vooral heel koud.

TOP 2 startte tegen DSC 2 en deed dit prima, want met 2-6 en 3-7 stond er een mooie voorsprong op het scorebord. DSC, fysiek erg sterk en met verdedigend een goed plan, kroop weer dichterbij en met nog 7 minuten in de eerste helft was het 7-7. TOP had in 1 vak teveel moeite om elkaar te bereiken en voor de verdedigende druk een oplossing te vinden. Daardoor ging de rust in met een achterstand van 10-9. Na rust probeerde TOP weer aan te haken, begon met een mooi blok van Mart en de 11-10 van Tessa gaf weer hoop. De fase daarna ging het mis. DSC had 3 aanvallen, 3 goals en liep in no time uit naar 15-10. TOP was niet in staat er goals tegenover te stellen en miste in totaal 3 stippen. Met het inbrengen van Fenna en Linda in het ene vak en Dick in het andere vak probeerde Ruben het tij nog te keren. Dick had een prima invalbeurt , scoorde en kreeg een stip mee, maar het andere vak kon geen oplossing bedenken voor het spel van DSC. Alhoewel de verdediging DSC het laatste kwartier van de wedstrijd nog maar 3x liet scoren, waren er te weinig goals voor TOP zodat de wedstrijd eindigde in een 18-15 nederlaag. Heel jammer, want er had echt meer in gezeten en dat had de ploeg bij vlagen laten zien. Hopelijk worden die vlagen in de zaal steeds langere momenten.

TOP 1 startte in de regen die inmiddels met veel wind gepaard ging. Geen ideale omstandigheden waar DSC in de eerste 10 minuten geen last van had, want na de 1-1 van Celeste nam DSC met 3-1 en 4-2 een voorsprong. Bij TOP duurde het iets langer, maar na een aantal lange aanvallen en mooie kansen (Thomas) zonder goal, waren het Paul, Jet en Sanne die na 10 minuten spelen de stand op 4-4 zetten. De eerste voorsprong in de wedstrijd was een afstandsschot van Barbara waarop DSC gelijk een antwoord had. Hierna brak de fase van Mick aan, want hij had er, met een nieuwe Snel(le) coup bij 6-10 al vier inliggen. Thomas speelde een prima wedstrijd en stond fantastisch te rebounden. Zo konden de schoten steeds weer herhaald worden. Nick (2x), Celeste en Sanne volgden en TOP liep uit naar een riante 7-13 ruststand. Vermeldingswaard waren nog de twee mooie, maar helaas afgekeurde goals van Thomas (korte kans achter de korf na prachtige aanval) en Barbara (achterwaartse goal na sublieme pass van Paul). Een leuke eerste helft, ondanks de weersomstandigheden.

Na rust kwam TOP duidelijk wat gemakzuchtig uit de kleedkamers. De wedstrijd leek immers al gespeeld. DSC had duidelijk andere plannen en na de 8-14 van Barbara kwam TOP tot 2 minuten voor tijd niet meer tot scoren. DSC kreeg het geloof terug, scoorde een aantal keer en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd en bij 15-14 zelfs op voorsprong. Bij TOP liep het met name in het vak met Nick, Paul, Celeste en Barbara aanvallend heel moeizaam. De wedstrijd leek een kopie te worden van de wedstrijd tegen DOS’46 waar TOP een zekere winst in de tweede helft helemaal weg gaf. De spelers gingen mopperen op elkaar en dat maakte het, samen met het slechte weer en met name de wind, een moeilijk laatste kwart van de wedstrijd. Ondanks dat het aanvallend niet liep hield de verdediging stand en liet het maar 1 goal toe in het laatste kwartier. Het was uiteindelijk Celeste die toch de korf wist te vinden en het geloof terug bracht. Mick werd in de laatste halve minuut van de wedstrijd nog een keer in stelling gebracht en hij besliste met een schot alsnog de wedstrijd: 15-16. Terecht of onterecht gewonnen, de twee punten tellen en hiermee sluit TOP de eerste helft van het veld af met een vierde plek en vier punten. De selectie gaat nu weer in voorbereiding op de Korfbal League die op vrijdag 10 november start met een wedstrijd tegen Blauw Wit.

 

Share
Geen afbeeldingen
juni
25

maandag: 17:00 - 19:00

juni
26

dinsdag: 17:00 - 19:00

juni
27

woensdag: 17:00 - 19:00

juni
30

zaterdag: 8:30 - 13:30

juli
2

maandag: 20:00 - 21:00

juli
7

zaterdag:

LJ Sport