Blog bestuur

TOP gaat sponsorovereenkomst aan met IAA fresh

Met ingang van het nieuwe seizoen 2022-2023 gaan TOP en IAA fresh een sponsorovereenkomst aan.

Dit houdt in dat we vanaf 1 juli 2022 TOP/IAA fresh heten en de ALV dit in de eerstvolgende ledenvergadering kan bekrachtigen. 

International Airfreight Associates B.V. is een onafhankelijk expeditie bedrijf met de hoofdvestiging in Hoofddorp, maar ook o.a. vestigingen in Rotterdam en Frankfurt. Het is vooral gespecialiseerd in luchtvracht voor groenten, fruit en bloemen. Ook met containervervoer van o.a. bloembollen is IAA fresh een belangrijke speler in de markt. 

De overeenkomst en naam verbintenis gaan TOP en IAA fresh aan voor twee seizoenen. Uiteraard zijn we als bestuur zeer content met deze overeenkomst en hopen samen met IAA fresh en onze nieuwe jeugdige selectie en technische staf de weg terug te vinden naar de Korfbal League I.

 

Ruud Westerbeek

Voorzitter TOP/IAA fresh

 

TOP/LITTA kiest voor brede staf passend bij plannen voor de toekomst

De afgelopen maanden zijn bestuur, TC-Topsport met hulp van enkele leden die dicht bij de selectie staan aan de slag gegaan met de verdere ontwikkeling van de plannen voor de toekomst. Hierbij stond de ontwikkeling van de selectie centraal.

In deze periode zijn er individuele gesprekken met de spelers gevoerd. Mede met deze feedback is een meerjarig plan opgesteld, dat met selectie en vereniging is besproken. Op basis van het draagvlak voor dat plan, is gezocht naar een brede en diverse staf die achter het plan staat, gelooft in de kwaliteiten van de huidige selectie en meerjarig wil investeren in het intensief begeleiden van de individuele en teamontwikkeling. Recent is de voorgestelde invulling van die brede staf, met een verdeling qua aandachtsgebieden en aanwezigheid, met de selectie van komend seizoen besproken. Er is wederzijds commitment voor de plannen en beoogde invulling. We zijn blij deze staf nu ook via de website bekend te kunnen maken.

 

Lees meer...

Overleden...Mike Ruijters

Afgelopen weekend kwam bij ons het vreselijk verdrietige bericht binnen dat Mike Ruijters zaterdag 7 mei op 55 jarige leeftijd is overleden. Vorig jaar zomer werd bij hem darmkanker geconstateerd en ondanks de slechte vooruitzichten gaf hij het niet op en heeft gestreden, maar het was geen eerlijke strijd.

Lees meer...

Eindexamens in Sporthal De Korf

Vanaf 11 t/m 26 mei vinden de eindexamens van het Rijnlands Lyceum Sassenheim plaats in sporthal De Korf. Wij verzoeken iedereen om overdag rondom de sporthal stilte in acht te nemen. De herenkleedkamers van TOP mogen pas na 18.00 uur gebruikt worden.

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Betaling BBQ zaterdag 7 mei

De aanmeldingen komen nog steeds binnen en er zijn al meer dan 100 personen die zich hebben opgegeven voor de BBQ. Om e.e.a. in goede banen te leiden, vragen we je om bij aankomst op het complex alvast de betaling te doen voor de BBQ. Dit kan ’s middags binnen aan de bar en alleen door te pinnen. Je krijgt dan een polsbandje, waarmee je kan deelnemen aan de BBQ. 

De voorbereidingen starten al in de loop van de middag, rond een uur of zes kan het eten beginnen.

Het belooft mooi weer te worden, Wij hebben er zin in!

Het bestuur

Deelnemers 13-18 jaar gezocht voor onderzoek naar plezier in sport bij kinderen en gedrag ouders

De Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar het gedrag van ouders langs de lijn en het plezier in sport bij kinderen. Kinderen ervaren ouders langs de lijn vaak verschillend en met dit onderzoek wordt gekeken welk effect dit heeft op het plezier in sport bij kinderen van verschillende leeftijden.  

Nu zijn er voor dit onderzoek deelnemers nodig in de leeftijdscategorie van 10 t/m 13 jaar en 15 t/m 18 jaar. Het onderzoek bestaat uit een anonieme, online vragenlijst van 19 vragen, welke 10 minuten in beslag neemt. Bent u ouder van een kind in deze leeftijdscategorie dan willen we u vragen of u uw kind mee wilt laten doen aan het onderzoek.

Lees meer...

BBQ bij TOP/LITTA

Op 7 mei speelt onze selectie de eerste thuiswedstrijd van het 2e helft veldseizoen, de belangrijke wedstrijd tegen AW/DTV uit Amsterdam. Na afloop van de wedstrijd organiseert het bestuur een BBQ voor jong en oud, een gezellige familie BBQ, iedereen is welkom. Kosten voor deelname: € 9,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 4,50. I.v.m. de catering uiterlijk donderdag 5 mei reserveren. Je kan je opgeven voor de BBQ via e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot 7 mei.

Het Bestuur

TOP/LITTA A1 landskampioen, 3 en 4 gehandhaafd, B1 toch in Hoofdklasse

Zaterdag 16 april was nog een belangrijke korfbalzaterdag. Om 10.00 uur lukte het de B1 in De Korf helaas niet tegen SFK en maar mag komend seizoen toch uitkomen in de Hoofdklasse. TOP/LITTA 3 wist even later in Driebergen wel het verlies van een week eerder goed te maken en handhaafde in de Reserve Overgangsklasse. Na een ruime voorsprong volstond voor TOP/LITTA 4 een klein verlies tegen KVS om te handhaven in diezelfde Reserve Overgangsklasse. 

Ondertussen was TOP/LITTA A1 ook al op ons complex aanwezig voor hun grote dag. Tegen 11 uur werd de spelersbus door heel veel toppers uitgezwaaid. Na een snelle 0-4 voorsprong werd het even later weer 4-4. Een volgende voorsprong van 5-8 werd was bij rust weer minimaal 7-8. Na rust was de eerste score van TOP/LITTA A1 maar daarna ontstond toch de eerste achterstand van twee doelpunten 11-9 en 12-10. Negen minuten voor tijd kwam toch de gelijkmaker weer, gevolgd door de 12-13 voorsprong en na 13-13 weer 13-14. Via 13-15 en 14-16 werd het 14-19 met nog 3 minuten te spelen. Met 15-19 was het LANDKAMPIOENSCHAP een feit.

Met een prachtige huldiging in Ahoy, een mooi onthaal van de spelersbus bij TOP, de nodige toespraken in de kantine en een mooi aansluitend feest, was het een prachtige dag voor TOP/LITTA A1.  

Frank Mostard keert terug naar Blauw-Wit(A)

Bestuur en TC Topsport van TOP/LITTA maken hierbij bekend, dat Frank Mostard (29) komend seizoen terug gaat naar zijn voormalige vereniging, het Amsterdamse Blauw-Wit. TOP/LITTA had Frank graag behouden, omdat hij met zijn vele kwaliteiten, inzet en karakter goed past in onze jeugdige selectie en de plannen van de club voor de toekomst. Dit is helaas niet gelukt omdat de ambitie van Frank om in de Korfbal League te spelen heel groot is. Mostard maakte in 2018 de overstap naar TOP/LITTA met als doel alles uit zijn sportcarrière te halen. Daarnaast trainde en coachte hij in die periode met veel enthousiasme de B1.

 

Frank, veel dank voor al je inspanningen voor onze mooie club, succes bij Blauw-Wit en we hopen je nog regelmatig bij TOP/LITTA te zien.

 

 

 

Trots en positief

Toppers!

De afgelopen tijd is er op meerdere vlakken veel gebeurd binnen onze club. We merken dat na Corona nog niet iedereen de weg terug naar ons complex heeft gevonden. Hier willen we als mooiste club van Nederland natuurlijk iets aan doen! Met als doel dat elk lid er weer naar uitkijkt om naar TOP/LITTA te komen.

Lees meer...

Verliezen doet pijn

Verliezen doet altijd pijn en de wijze waarop versterkt dit soms ook nog eens. De kater de volgende dag voelt altijd erger als je er zó dichtbij bent geweest maar het net niet hebt gehaald. Dit overkwam onze toppers dit afgelopen seizoen meerdere wedstrijden, net-niet. Dos’46 thuis en zo ook de absolute degradatie kraker tegen KCC in Capelle. 18-17 betekende de definitieve degradatie-klap ondanks de fantastische support van onze meegereisde supporters en het keihard knokken van onze staf, spelers en speelsters.

Lees meer...

Coronaversoepelingen vanaf zaterdag 19 februari

De persconferentie van dinsdag 15 februari 2022 gaf een aantal versoepelingen, maar ook regels die nog even gelden.  Het Corona Toegangsbewijs (CTB) blijft voor publiek en spelers vanaf 18 jaar verplicht tot het begin van de voorjaarsvakantie op vrijdag 25 februari (vanaf 13 jaar bij TOP/LITTA 1). Ouders blijven dus deze en volgende week – tot de voorjaarsvakantie (waarin niet getraind wordt) - ook nog buiten bij het halen en brengen van kinderen naar de training.

Lees meer...

Controle op het CTB op zaterdagen door (ouders van) teams voorafgaand aan thuiswedstrijd

Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen, zie hieronder. Omdat vele handen licht werk maken en we elke zaterdag circa 20 uur CTB’s moeten controleren, wordt elk (ouders van een jeugd) team voor (bijna) elke thuiswedstrijd gevraagd om een tot anderhalf uur het CTB te controleren, zowel bij de Wasbeek (vanaf 12.55 uur) als De Korf.

Lees meer...

Placeren, mondkapjes, 1,5m, CTB, publiek, 22.00 uur en oefenwedstrijden

Fijn dat we zaterdag weer competitie mogen spelen. Er gelden wel flink wat regels. Laten we het elkaar makkelijk maken en ons er gewoon aan houden.

Lees meer...