Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Zuur verlies TOP/LITTA in strijd om derde plek

TOP/LITTA is er niet in geslaagd de derde plek in de poule te veroveren. In een rechtstreeks duel om die plek werd in Nijeveen nipt verloren van DOS’46. In een wedstrijd waarin de doelpunten heel schaars waren vergoedde de spanning veel, maar stond TOP aan het eind wel met lege handen. Met rust was er nog een kleine voorsprong, maar in de tweede helft was DOS’46 de licht bovenliggende ploeg. Met nog enkele seconden op klok kreeg TOP de kans op de gelijkmaker, maar deze werd niet benut. TOP verloor met 15-14.

DOS’46 kwam het beste uit de startblokken en deelde de eerste tik uit. Na 6 minuten stond er een 4-0 op het scorebord. Het was Nick die pas na 9 minuten de eerste goal voor TOP noteerde. Dit was het begin van een sterke fase van TOP en vooral door sterk verdedigend werk ging het aanvallend ook beter lopen. TOP speelde geduldiger en dwong DOS’46 tot het maken van fouten en dat resulteerde in een run van TOP dat na de 4-1 vijf keer op rij scoorde en zo de rust inging met 4-6. Een ongekend lage score, maar de belangen waren groot, dat bleek uit de felle duels en enorme inzet van beide ploegen.

DOS’46 kwam scherp de kleedkamers uit en scoorde uit drie aanvallen twee keer en kwam ook op voorsprong; 7-6. Uitblinker aan TOP-zijde Nick Pikaar scoorde de gelijkmaker. DOS’46 benutte in tegenstelling tot TOP alle vrije ballen en die bleken een belangrijk wapen en uiteindelijk cruciaal in de scores. DOS’46 speelde de aanvallen net iets slimmer uit dan TOP, maar met Thomas in het veld kwam TOP weer terug tot 10-9. De gelijkmaker bleef echter uit. DOS’46 liep zelfs uit naar 14-10 en de wedstrijd leek gespeeld. Een sterke eindfase van TOP met heel veel inzet en goals van Nick, Frank en Maayke maakten de wedstrijd nog heel spannend. Een hele knappe omdraaibal van DOS’46 leek alsnog beslissend, maar Nick benutte een strafworp en TOP kreeg daarna zelfs nog de kans op de gelijkmaker met nog 25 seconden op de klok. De bal werd helaas verkeerd geplaatst en de wedstrijd was voorbij.

Een zuur verlies in een wedstrijd waarin er zeker kansen waren geweest voor TOP. 

De komende twee weken ligt de competitie stil en op 8 januari komt het nog ongeslagen DVO naar Sassenheim.

Doelpunten: Nick Pikaar (5), Jimmy Swikker (3), Maayke Brouwer (2), Frank Mostard, Barbara Brouwer, Thomas Tiggelman en Milou Schuiling

 

Share