Club nieuws

Zaterdagavond: TOP/Justlease.nl – Dalto/BNApp.nl

Woensdagavond: voorbeschouwen met de Baron
Nu Obama en zijn vakbroeders uit ons land zijn vertrokken, kunnen we ons weer richten op zaken die er écht toe doen. Play-off korfbal in Sassenheim! Na de 20-27 overwinning van afgelopen zaterdag is TOP nog één overwinning verwijderd van de #korfbalfinale. Zal het TOP lukken om aanstaande zaterdag ook de tweede wedstrijd te te winnen en zich te plaatsen voor dé wedstrijd van het jaar?

Supporters van TOP zijn daar vrijwel zeker van. De drie eerdere wedstrijden tegen Dalto leverden dit seizoen immers even zoveel overwinningen op. Waarom zouden we daar ook maar een seconde aan twijfelen?
 

Misschien kunnen we leren van PKC. Ook die ploeg ging vorig seizoen als grote favoriet de play-offs in en won destijds de eerste play-off wedstrijd uit bij Blauw-Wit. “Die pakken we thuis ook wel even in” klonk het toen in Papendrecht. De tweede wedstrijd werd vervolgens verloren, waarna PKC in de derde wedstrijd tot het uiterste moest gaan om zich alsnog te plaatsen voor de finale.
 

Misschien kunnen we ook leren van afgelopen zaterdag. Dalto speelde met het mes tussen de tanden en kon op die manier ruim 40 minuten lang uitstekend bijblijven. De uiteindelijke 20-27 lijkt een ruime uitslag, maar zij die erbij waren (en dat waren er nogal wat!) zullen gezien hebben dat het niet zo makkelijk was als het op basis van de droge cijfers lijkt. Dalto gelooft nog 100% in de kansen en heeft er alle vertrouwen in dat een derde wedstrijd uit het vuur kan worden gesleept.
 

Dat is allemaal leuk en aardig, maar bij TOP zit – op de penningmeester na misschien – natuurlijk niemand te wachten op een extra  thuiswedstrijd. Waarom zou er na 19 wedstrijden zonder nederlaag nu opeens verloren moeten worden? De kortste weg de finale in Ahoy begint zaterdag om 19.00 uur!
 

Het belooft zaterdag dus wederom een heet avondje te worden met twee zeer gemotiveerde ploegen. Het wordt hoe dan ook alwéér genieten. Je ziet immers niet elke week de twee meest scorende dameskwartetten van Nederland op één korfbalveld staan. Teleurgestelde vliegtuigspotters die Air Force One afgelopen dinsdag hebben gemist, kunnen zich bovendien verheugen op Friso Boode en Dennis Brunt (of is Jelle Steenbeek toch op tijd fit?) die het luchtruim in sporthal De Korf zaterdag onveilig zullen maken.
 

Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog de geruchten dat de broer van ICE (Voor een introductie, zie de post van 20 maart op de Facebookpagina van Top’s Our Pride) zich zaterdag voor het eerst zal laten zien aan het trouwe Sassenheimse publiek. Zorg dus dat u zaterdag op tijd bent en geen seconde mist van het spektakel!

We zien elkaar in De Korf.
 

De Baron
 

P.S. in de rust van de wedstrijd zal NK-deelnemer TOP/Justlease.nl D1 worden gehuldigd. U blijft toch ook even voor ze zitten?

Share