Club nieuws

Zaterdagavond TOP/Quoratio – Fortuna/MyCollections

 Woensdagavond voorbeschouwen met  de Baron 

Nu alle kerstmaaltijden en oliebollen naar binnen zijn gewerkt en we onszelf enige tijd intensief hebben ingeleefd in het gevoelswezen van de plofkip, is het tijd om de ophokplicht vaarwel te zeggen en ons naar sporthal De Korf te spoeden met ons wensenlijstje. Schrijft u mee?
 

  • Vier competitiewedstrijden achter elkaar meer dan 30 goals scoren: check
  • Korfbal Challenge winnen: check
  • 2014 afsluiten als koploper in de Korfbal League: check


U ziet: het leven van een TOP-supporter gaat over rozen. Er is niets te wensen over. De machine van Jan Niebeek draait op volle toeren. De toeschouwers zitten rustig achterover en kunnen genieten van de korfbalshows van de landskampioen. De laatste echt spannende wedstrijd is inmiddels niet meer dan een vage herinnering. We ploffen nog even rustig verder. Life’s good!

Of dat na de eerste wedstrijd van 2015 nog steeds zo is, is verre van zeker. Zaterdag komt medekoploper Fortuna op bezoek en de acht van Ard en Joost hebben er nooit veel blijk van gegeven begaan te zijn met het gevoel van welbehagen van de Sassenheimer korfbalsupporters. Vorig jaar werd door TOP dan wel overtuigend afgerekend met het “Fortuna-thuis-syndroom” (31-17), niets wijst erop dat het nu weer zo eenvoudig zal zijn. Waar voor aanvang van het zaalseizoen het vertrek van Thomas Reijgersberg nog trending topic was in Delft, zijn dat nu de verrassend goede prestaties van de ploeg.

Als we iets beter naar Fortuna kijken, is het stiekem niet zo héél verrassend dat het daar goed draait. Jan Niebeek duidt  waar dat aan ligt: de basis van Fortuna staat nog steeds overeind. Mirjam Maltha is een plaag voor elke tegenstander, captain Marcel Segaar wordt al jaren onderschat. Aangevuld met schutter Tim Heemskerk, ex-international Francy Crielaars, de ervaren Tom Kalkman en een rits jonge talenten, staat er weer een ploeg die in de play-offs verwacht mag worden.

Of dat genoeg is om TOP af te stoppen? Waarschijnlijk niet. Kijkend naar het spelersmateriaal, heeft TOP toch net iets meer te bieden. Als we daarbij optellen dat Niebeek zijn ploeg als geen ander als een hecht collectief kan laten spelen, mag een overwinning verwacht worden. Interessant wordt daarbij het aantal doelpunten dat TOP op het scorebord weet te toveren. Als dat er 30 of meer zijn, evenaart TOP de recordreeks van KZ dat enkele seizoenen geleden vijfmaal op rij een ‘dertigplusser’ wist te noteren. Dat zaterdag juist Fortuna de tegenstander is, mag ongelukkig genoemd worden. Juist die ploeg staat al jaren bekend om de taaie verdediging.

De ingrediënten voor uw eerste korfbalmenu van 2015 zijn dus:

  • twee koplopers strijden om de alleenheerschappij
  • een 30+-record dat voor het grijpen ligt
  • een korfbalveld vol (jong) korfbaltalent


U heeft, zoals gebruikelijk, weer geen enkel excuus om zaterdag niet naar De Korf te komen. Dat ondergetekende dat wel heeft, doet daar niets aan af. Vergeet vooral ook niet een ‘eentje’ in te vullen in de toto!

Veel korfbalplezier aanstaande zaterdag.
De Baron

Share