Club nieuws

Zaterdagavond: KZ/Hiltex – TOP/Justlease.nl

Woensdagavond: voorbeschouwen met de Baron

De Sassemse korfbalsupporter kan zijn geluk niet op dit seizoen. Na de veegpartij in Delft (nee, ik krijg er inderdaad geen genoeg van) een zwaarbevochten overwinning op LDODK in de eigen hal. Spanning tot de laatste minuut én twee punten. Mede dankzij Groen Kabaal is het geen seconde stil geweest tijdens de wedstrijd! Drommels, wat kan korfbal toch leuk zijn.

Zaterdag zal dat niet anders zijn. KZ laat de jeugdleden zelfs al gratis een vriendje of vriendinnetje meenemen om zo in een bomvolle hal aan te kunnen treden tegen de koploper. ‘KZ uit’ is ook zonder die heksenketel al een lastig potje. Sinds de entree van TOP in de Korfballeague werd alleen in het eerste seizoen gewonnen. De laatste 4 wedstrijden in De Sprong gingen zelfs allemaal verloren.

 

Hoe zal dat zaterdag gaan? Over TOP hoeven we het niet te hebben. 15 wedstrijden ongeslagen, bravo. KZ dan? Die ploeg is dit seizoen nogal wisselvallig. De ene week verrassend sterk, de andere week teleurstellend. Tim Bakker in topvorm is nog steeds een plaaggeest voor elke tegenstander. Tim Bakker uit vorm kan een plaag voor zijn eigen ploeg zijn. Een leuk klusje voor Nick Pikaar? Moeder Corrie en vader Nico hebben er in ieder geval zoveel zin in dat ze zich dubbel op de buslijst hebben ingeschreven. Dat belooft wat! Ik zou zorgen dat u op tijd aanwezig bent zaterdag!

 

Voor TOP staat er natuurlijk nog meer op het spel dan het beëindigen van de serie nederlagen in de Zaanstreek. Dat we in het rood en wit spelen betekent immers niet dat we ons vereenzelvigen met het gedachtegoed van de goedheiligman die zich doorgaans in die zelfde kleuren tooit. Zaterdag is een 100% kans om een mogelijke tegenstander in de play-offs een tikkie te geven. Het is vast niet in ons nadeel als de strijd om plek 3 en 4 tot de laatste speeldag spannend blijft. Als extraatje kan bij een stunt van het onberekenbare Blauw Wit bij PKC ook nog eens de eerste plaats in het reguliere Korfballeague seizoen veilige worden gesteld.

 

Dus: zaterdagavond twee punten meenemen uit Koog aan de Zaan? Ik zeg doen!

 

De Baron
Vragen opmerkingen of suggesties? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share