Club nieuws

Zaterdag 5 april: De korfbalfinale in Ahoy

Woensdagmiddag: voorbeschouwen met de Baron

 

De dag waar elke TOP-supporter sinds 16 april 2011 zo vurig verlangde, is dan eindelijk gekomen. Zaterdag gaan we onze ongeslagen status in Ahoy verdedigen. Als ongeslagen koploper en favoriet van het korfbalpubliek staan we na een paar jaar afwezigheid weer waar we horen. Samen met ICE mogen we ons eindelijk weer laten zien in onze iglo. En we hebben er zin in!

Tegenstander: PKC. Het Ajax van het korfbal. Traditioneel gezien de grootste en meest succesvolle club van Nederland. Mooi complex ook. Zelfs het korfbal is tegenwoordig eigenlijk best leuk om te zien. Leuke frisse ploeg, over veel schijven gevaarlijk. Eigenlijk zijn alle redenen die er vroeger waren om een hekel te hebben aan PKC (‘korfbalhoofdstad van Europa’, come on!), de afgelopen jaren omgeslagen in een soort sympatie.

 

Aan onze helden dus de nobele taak om zaterdag ook de andere korfbalsupporters van Nederland te overtuigen en te zorgen voor een passende afsluiting van een weergaloos Korfbal League seizoen. Heel Nederland is het erover eens dat het terecht is als Rob Meijer zaterdag de kampioensbeker aan Daniël Harmzen overhandigt. Wie zijn wij nu om niet tegemoet te komen aan de wensen van het korfbalpubliek? Laten we ze geven waar ze om vragen! Sympathie of niet, zaterdag gunnen we PKC alles, behalve de zaaltitel.

 

Ook voor de cijferfetisjisten zou het overigens bijzonder zijn als TOP zaterdag wint. Zou het immers niet schitterend zijn als TOP in de 21e wedstrijd van dit seizoen de 19e overwinning behaalt? 21-19... als u er drie jaar geleden bij was, dan weet u vast nog exact wat die cijfers betekenen in de geschiedenis van TOP. En dan willen we het best door de vingers zien als de einduitslag deze keer iets hoger uitvalt.

 

U ziet het, alle seinen staan op groen. TOP heeft het hele seizoen toegewerkt naar de finale en zaterdag is het eindelijk tijd om te oogsten. 12 bussen vol met supporters zijn er klaar voor om een historische korfbalzaterdag mee te maken. Nisha, Celeste, Rianne, Jet, Friso, Nick, Mick, Daan, technische staf, reserves... geniet van jullie moment zaterdag en beloon jezelf voor dit fantastische seizoen. Dan zorgen wij ervoor dat jullie bij thuiskomst een onthaal krijgen om nooit te vergeten!

 

We zien elkaar in Ahoy!

De Baron

Share