Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Zaalwacht schema update 23 januari

Elk spelend lid zonder vrijwilligerstaak worden ingeroosterd. Mocht je een kleine vrijwilligerstaak invullen kan het zijn dat je een enkele keer wordt ingeroosterd. Uitgezonderd zijn trainers/coaches die wekelijks een team doen, scheidsrechters die wekelijks fluiten, jurytafelvrijwilligers, barmedewerkers of vrijwilligers die een andere grote taak doen binnen TOP. 

Ben je ingeroosterd op een datum en/of tijdstip dat je niet kunt? Regel dan zelf een vervanger. Let op dat de vervanger 18 jaar of ouder is.

Je zaalwachtshift kan je ook vinden in de KNKV APP onder vrijwilligerstaken.

 

 

Zaalwacht, een belangrijke functie!

 

De zaalwacht zorgt voor een goed verloop van de wedstrijden en alles daar omheen. Hieronder volgen enkele regels en tips voor de zaalwachten (deze tips gelden voor de grote hallen en het kleine zaaltje):

 

 1. Een zaalwacht moet ouder zijn dan 18 jaar, houd daar rekening mee als je niet kunt en een vervanger zoekt;
 2. Een zaalwacht moet altijd lid zijn van TOP
 3. Bezoekers mogen niet op buitenschoenen of schoenen met zwarte zolen de zaal betreden. Je moet deze mensen wegsturen of ze hun schoenen uit laten doen;
 4. Er mag niet gevoetbald worden in de zaal; zeker niet met korfbalballen en zeker niet tijdens de wedstrijden;
 5. Ballen die niet gebruikt worden, laten inleveren bij de zaalwacht en ballenkar dicht;
 6. Publiek altijd op de tribune. Alleen de spelende en inschietende teams mogen in de zaal zijn. Bij TOP 1 gelden wat andere regels met betrekking tot het publiek. Bij een grote publieke belangstelling mogen de toeschouwers ook beneden staan; Tijdens TOP 1 wordt echter geen zaalwacht meer geregeld. 
 7. Zorg ervoor dat wedstrijden op tijd beginnen. Dat is de verantwoordelijkheid van de zaalwacht. Inkorten van wedstrijden is toegestaan;
 8. Zorg voor orde en netheid in en rond de zaal; controleer ook af en toe de kleedkamers;
 9. Geen eten en drinken in de zaal;
 10. Controleer of er een scheidsrechter is; assisteer eventueel bij het vinden van een vervangende scheidsrechter;
 11. Aanspreekpunt van de zaalwacht is de beheerder van de sporthal; meld grote incidenten altijd aan de beheerder en/of een bestuurslid van TOP;
 12. Bij time-outs moet de tijd worden stilgezet. De tijd moet ook op 1 minuut voor afloop worden stilgezet.

 

Je ziet dat de taak niet alleen bestaat uit het bijhouden van de score en de tijd. Als iedereen zich aan deze regels houdt, hoeft de zaalwacht zich geen politieagent(e) te voelen!

 
 
Share