Club nieuws

Winst voor TOP/LITTA

In de laatste reguliere wedstrijd won TOP/LITTA van Dalto/Klaverblad verzekeringen. In een goede eerste helft was TOP de betere ploeg. Na rust herpakte Dalto zich echter en maakte het TOP nog lastig. TOP, dat het vizier ook al op de eerste play-off wedstrijd van aanstaande woensdag had staan, liet Dalto tot op één doelpunt naderen, maar wist de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten.

Uit voorzorg werd Frank aan de kant gehouden, zodat in het vak met Celeste en Barbara zowel Stan als Thomas in de basis begonnen. In de thuiswedstrijd had Dalto een ontketend TOP getroffen en had het geen schijn van kans gehad. Dat wilde Dalto dit keer anders en beter doen. Voor TOP was de doelstelling wat anders. Leon Braunstahl gaf aan dat de focus al wel op de play-off’s lag en dat het zaak was dat de ploeg bij elkaar bleef en vooral ook zonder blessures. “We willen gas geven, al snel het gaatje slaan en er een leuke laatste wedstrijd van maken en zo met een goed gevoel naar de wedstrijd van woensdag te gaan”.

 

In de eerste helft was TOP in alle opzichten de meerdere van Dalto. Vooral in de rebound had TOP veel over waardoor er lange aanvallen gespeeld konden worden. Dalto liet zich vaak zakken tot onder de korf, de ruimte die TOP daardoor kreeg werd optimaal benut. De TOP-dames waren zuiver in de afronding en na 10 minuten stond er al een 5-9 op het scorebord waarvan 5 damesgoals. TOP speelde goed, rustig en geduldig en had halverwege de eerste helft met 7-14 de grootste marge. Dalto bleef wel strijd leveren en groeide langzaam in de wedstrijd. Dit leidde tot de 12-17 ruststand.

 

Na rust kwam Julia in het veld en scoorde TOP gelijk twee keer. Dalto gooide alle schroom van zich af en ging veel beter spelen. Dalto kroop langzaam dichterbij, mede door een veel beter verzorgde rebound en betere keuzes. Bij TOP draaide het wat minder. Met nog 11 minuten op de klok werd het zelfs 20-21. Op dat moment kwam Jet in het andere vak weer in het veld. In de eerste helft nog niet gescoord, maar zij was in de slotfase van de wedstrijd heel belangrijk. Eerst met de 20-22 en later met de 21-24 en 21-25. Het was Mick met zijn zesde die de eindstand bepaalde: 24-27. 

Barbara vond dat Dalto met goede energie speelde en gaf de ploeg daarvoor een compliment.  “Wij speelden niet super goed, maar het was zaak dat we op de been zouden blijven, dat is gelukt, dit was een wedstrijd voor de statistieken, nu op naar woensdag”.

TOP hoopt in de play-off’s weer een beroep te kunnen doen op Nick, die de training al wel weer heeft hervat.

 

 


Livestreams op Eyecons.com

 

 


 

Stand en andere uitslagen in de poule (korfballeague.nl) 

 


 

 

 

 

Share