Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Week van de scheidsrechter 2020

Van 3 tot en met 11 oktober wordt weer de week van de scheidsrechter georganiseerd.

 

Het doel van de Week van de Scheidsrechter is dat sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze ook voor in het zonnetje worden gezet.

 

"Scheidsrechter bedankt"

 

Tot vorig jaar was de campagne ‘Geef elkaar de hand’. Door Corona kan dat niet meer. TOP staat er voor dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter in ieder geval na de wedstrijd de scheidsrechter bedanken. Bij het ene team is dit al een automatisme, bij het andere team nog niet. We willen graag dat het bij alle teams automatisch gaat.

 

Ontvangst

Dat scheidsrechters niet alleen in de week van de scheidsrechter worden gewaardeerd is voor ons een feit. Een (goede) ontvangst van de scheidsrechters vindt het bestuur van TOP erg belangrijk. Dit beleid zullen we in de week van de scheidsrechter weer onder de aandacht brengen bij de verschillende coaches.

De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn.

Share