Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Wedstrijd met perspectief: TOP/LITTA verliest eerste wedstrijd van DVO/Accountor: 22-26 (11-13)

The New Wave is de slogan voor dit seizoen en wat voor een wave zag het vele publiek in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen Ereklasse. Met maar liefst vijf nieuwe basisspelers. Nick, Frank en Barbara zijn de overgebleven basisspelers bij TOP dat met een bijna nieuw team de competitie is gestart. Bij TOP maakten Milou, Demi, Thomas, Maayke en Jimmy hun debuut.

Ondersteund door TOP’s OUR PRIDE werd het op een zonovergoten sportpark lang een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin DVO meestal het initiatief had. DVO liep uit naar 3-7. Vanaf dat moment groeide TOP langzaam in de wedstrijd en ging het daarna vooral aanvallend beter doen. Lange aanvallen met veel schoten, strijd om iedere bal en een goed verzorgde afvang zorgden dat TOP dichterbij kroop en met een knappe goal van Milou was het na de 1-1 halverwege de eerste helft weer gelijk: 8-8. DVO scoorde gelijk in de eerstvolgende aanval, maar Frank scoorde fraai in de draai gelijk de 9-9. Ook van deze zwaarbevochten en terechte gelijke stand kon TOP maar kort genieten, want DVO wist toch snel weer op voorsprong te komen. Bij rust was het 11-13, maar er was nog van alles mogelijk. 

 

Een korte wat slordige fase in het begin van de tweede helft greep DVO aan om uit te lopen naar 12-15. Daarna haakte TOP weer aan en ging mee in de scores. Nick en Barbara hielden TOP lange tijd aan het elastiek, beiden scoorden 7 x, maar dat was uiteindelijk niet voldoende. TOP naderde nog wel een aantal keer tot op 1 punt, maar DVO speelde het slimmer uit en had steeds een antwoord. Vooral de 21-26 was een prachtige goal waaruit duidelijk bleek dat een aantal spelers al lang met elkaar speelde en elkaar blindelings wist te vinden. TOP staat op dat punt duidelijk weer aan het begin, maar het was wel een wedstrijd met perspectief. “Tot vandaag wisten we als ploeg nog niet waar we stonden. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar met de getoonde strijdlust en inzet kunnen we vooruit”, aldus Barbara.

 

Marco (coach TOP/LITTA): “Allereerst de mooie en knappe overwinning van TOP 2, klasse. Met TOP 1 hebben we 100% inzet gegeven en er uitgehaald wat mogelijk was. Lange tijd hebben we toch nog het gevoel gehad dat we konden winnen, maar DVO had duidelijk een veel beter op elkaar ingespeeld team. Alhoewel ik een hekel heb aan verliezen ben ik stiekem toch wel heel trots op wat de selectie vandaag heeft laten zien”.

 

Doelpunten: Nick (7), Barbara (7), Frank (3), Milou (2), Jimmy (2) en Maayke

Share