Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

We kunnen korfballen, maar hoe?

Ondanks de aanscherping van de maatregelen kunnen we de jeugd korfbal blijven bieden voor de kinderen die dat willen. Dat doen we ook; niet omdat het kan, maar omdat we (en met ons de overheid) het belangrijk vinden dat kinderen blijven sporten. Naast het bewegen, vervullen we ook de sociale wensen, die hiermee gepaard gaan. Niets is verplicht, voel je je er niet goed bij, dan is het uiteraard prima om thuis te blijven. Dat geldt ook voor de trainers, al vragen we van jullie wel met jullie lettercoördinator samen te kijken naar vervanging. Na elke persconferentie kijken we weer of we aanpassingen moeten doen en is daar overleg over.

 

Welke aanpassingen naar aanleiding van de aanscherping?

De aanscherping heeft voor het jeugd korfbal tot gevolg dat iedereen vanaf 13 jaar buiten het trainen om 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Daarnaast is de avondklok ingegaan, waardoor de A-teams niet meer op de geplande tijd om 20 uur kunnen trainen. Voor het laatste wordt hard gezocht naar een oplossing, de meeste A-trainers geven aan niet vroeger training te kunnen geven. 

Om de kinderen te helpen om niet binnen de 1,5 meter afstand te komen van elkaar buiten de trainingen om hebben we de volgende maatregelen genomen:

 

  • Er wordt op zaterdag na de trainingen geen choco-to-go meer geschonken om bij op te warmen,
  • Op het veld zelf zal deze week weer bewegwijzering worden aangebracht, zodat voor iedereen duidelijk is vanaf welke kant het veld te betreden is,
  • We verzoeken iedere speler direct na de training naar huis te vertrekken. Ga ook niet 100 meter verderop nog even met elkaar kletsen,
  • We vragen trainers er op toe te zien dat de kinderen daadwerkelijk vertrekken. Je kunt zelf pas naar huis gaan als alle kinderen onderweg naar huis zijn,
  • Op zaterdagen kan het op bepaalde tijden druk zijn met halen en brengen van kinderen. We zien dat iedereen zich aan de onderlinge afstand houdt. Fijn, houden zo!
  • Op zaterdagen is er een Corona-coördinator aanwezig. Volg te allen tijde de aanwijzingen van deze vrijwilliger op,
  • De kantine en kleedkamers, en daarmee ook het toilet, zijn gesloten.

 

Verder geldt uiteraard:

  • Bij klachten blijf je thuis,
  • Heeft iemand in jouw huishouden Corona, dan blijf je thuis,
  • We desinfecteren onze handen bij binnenkomst op het complex en als we weer naar huis gaan.

 

Let tot slot op het dagelijks netjes achterlaten van het complex: materialen opgeruimd, lichten uit, hekken op slot en sleutel weer terug zodat de dag erna weer getraind kan worden. 

 

Voor vragen of opmerkingen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bestuur en TC Jeugd

 

 

Share