Club nieuws

Vriendenschaar - TOP (14-16)

TOP STUNT IN HARDINXVELD

Voor de korfballers uit Sassenheim stond er afgelopen zaterdag een interessant duel op het programma tegen koploper Vriendenschaar uit Hardinxveld. Bij winst zou de ploeg uit Sassenheim aansluiting vinden bij de bovenste helft van de ranglijst en bij verlies de onderste helft. Vriendenschaar dat deze zaalcompetitie alle thuiswedstrijden in winst wist om te zetten had hele andere belangen, namelijk het behouden van de koppositie in de hoofdklasse B. In een enerverende wedstrijd was het de ploeg uit Sassenheim die in de goed gevulde sporthal de Wielewaal zeer verrassend de volle buit pakte en Vriendenschaar een illusie armer achter liet. Het degradatiespook dat enkele weken geleden nog opdoemde bij de ploeg uit Sassenheim kan door deze puike overwinning vrijwel definitief vaarwel gezegd worden.

De openingsfase was in tegenstelling tot andere weken voor de ploeg uit Sassenheim. Met agressief spel werd Vriendenschaar onder druk gezet en dit gaf direct resultaat. Via een 1-3 tussenstand wist de ploeg uit Sassenheim uit te lopen naar een 3-6 stand waarna het spel aan Sassemse zijde wat begon te haperen. Vriendenschaar- dat niet voor niks koploper is in de hoofdklasse B- wist hier volledig van te profiteren en liet in de eindfase van de eerste helft een aantal fraaie scores aantekenen door goed uitgespeelde aanvallen. 7 minuten voor het rustsignaal was de stand weer volledig gelijk,

7-7 en de ploeg uit Hardinxveld leek het lek boven te hebben. Toch waren het weer de rood-witten- die door onder meer een afstandschot van Sander Harmzen- het gaatje net voor de rust op 2 punten brachten, 7-9.

De tweede helft begon voor TOP wat onwennig. Steven Baart had met een blessure aan het bovenbeen het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Felix van der Sommen. Deze wissel pakte in het begin van de tweede helft nog niet goed uit. In het vak moesten wat omzettingen gedaan worden omdat puntspeler Baart een heel ander spelletje heeft dan de steunende van der Sommen. Onder meer dit gegeven resulteerde na 10 minuten spelen in een eerste achterstand van 11-10. Gedurende de tweede helft werd het spel van TOP zijde echter steeds beter. Toen de Sassenheimers in de 17e minuut de stand weer helemaal gelijk trokken op 12-12 werd het publiek in sporthal de Wielewaal langzaam stil. Een prima combinerend TOP drukte in deze fase van de wedstrijd uitstekend door en sloeg door fraaie treffers van Judith kok en Mascha Nieuwenhuijsen het beslissende gaatje, 13-15. Toen Sander Harmzen een minuut voor tijd ook de 13-16 binnenschoot was het feest voor de ploeg uit Sassenheim compleet. De aansluiting met de kop van de ranglijst was hervonden.

Volgende week speelt TOP de belangrijke thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder KVS uit Scheveningen in sporthal de Wasbeek.. Aanvang: 19.30 uur.

Share