Club nieuws

Vijfde TOP-deelnemer scheidsrechterscursus geslaagd

Afgelopen week berichtten wij al dat vier van de vijf cursisten hun diploma in ontvangst hebben mogen nemen. Daniel Harmzen moest nog een examenwedstrijd fluiten om ook het diploma te kunnen behalen. Op een goed uitziende grasmat aan de Bezuidenhoudseweg traden GKV (H) 3 en Madjoe 5 aan voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Er stond niet meer op het spel, het was lekker weer (wellicht iets te warm) dus het beloofde een lekkere vrije pot korfbal te worden. Al snel werd duidelijk dat Madjoe een maatje te groot was voor GKV. Ondanks het grote verschil in klasse zaten er genoeg elementen in de wedstrijd waarop de scheidsrechter kon worden beoordeeld en ook kon laten zien dat ie goed kan fluiten.

Met een ruime voorsprong gingen beide teams rusten en was het shirt van de scheidsrechter al goed nat van het zweet. Natuurlijk werden de ploegen nog even aangespoord om in de tweede helft veel lange ballen te spelen zodat ook de conditie van de scheidsrechter nog even op de proef kon worden gesteld maar ook op dit punt slaagde hij met vlag en wimpel.

Na twee keer 35 minuten zat het erop en kon Daniel zijn diploma in ontvangst nemen want hij had geweldig gefloten en kreeg maarliefst een 8 voor deze wedstrijd. Beoordelaar Ton Trumpi reikte ten overstaan van beide teams het diploma uit en vervolgens waren er bloemen namens TOP en ook namens GKV. Een gewisselde speelster van GKV was in allerijl een bos bloemen gaan kopen om nog eens extra de waardering uit te spreken voor iemand die bereid is de scheidsrechterscursus te volgen. Een heel mooi gebaar natuurlijk! Van Madjoe kant waren er excuses voor het ontbreken van de bloemen ondanks het feit dat zij op Rijnsburg een veiling vol hebben maar dit werd goed gemaakt met een drankje.

Met een 7.8 gemiddeld heeft Daniel het hoogste cijfer van de geslaagden van de bij TOP gehouden cursus. Met net een tiende lager heeft Michael Star ook laten zien heel goed te kunnen fluiten. Twee spelers van TOP 1 die hebben bewezen naast goed te kunnen korfballen ook nog eens goed kunnen fluiten! Dit neemt niet weg dat wij evenveel waardering hebben voor alle geslaagden. Natuurlijk zijn wij als vereniging heel blij om er vijf gediplomeerd scheidsrechters bij te hebben en hopen dat allen een mooie carriere voor de boeg hebben, al dan niet als neutraal scheidsrechter.

Wij zijn docent Edward van Heeten en Ton Trumpi als organisator van de cursus zeer dankbaar voor hun inzet en hebben hen dan ook tijdens de grote uitreiking in de TOP-kantine een bloemetje aangeboden.

Eerder dit seizoen heeft TOP er al tien gediplomeerd jeugdscheidsrechters bijgekregen en nu ook nog eens vijf gediplomeerd scheidsrechters waarvan twee deelnemers dit seizoen zelfs beide cursussen hebben gevolgd. Een mooie score!

Daniel Geslaagd

Daniel Geslaagd

Share