Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

Versoepelingen per 5 juni - nog even geduld

Wat fijn om vrijdagavond 28 mei tijdens de persconferentie te horen dat er vanaf zaterdag 5 juni weer flink meer mag, ook bij TOP/LITTA. Tegelijk is nog niet alles even duidelijk. We volgen als TOP/LITTA altijd de protocollen van NOC*NSF en het KNKV.

Maandag 31 mei eind van de dag komt NOC*NSF met een aangepast protocol en aangepaste vragen en antwoorden. Ook vergen de vele versoepelingen overleg met diverse commissies voor een samenhangend plan: kantine, vaste zitplaatsen aan tafels, geen zelfbediening, reservering, gezondheidscheck en registratie, maximale omvang terras, openingstijden, kleedkamers, 27+, jeugdcompetitie, geen publiek, etc.. 

Een voorbeeld van de onduidelijkheid is, dat de kantine en terras vanaf 5 juni wel weer open mag en tegelijk publiek bij amateursport niet is toegestaan. We komen op 3 of 4 juni met meer informatie hoe we alle versoepelingen bij TOP/LITTA vanaf zaterdag 5 juni invullen.

 

Coronacoördinatoren

Belangrijk is wel dat de geldende regels door ons allen nageleefd worden. Zo blijft de 1,5m regel gelden. Er zal waarschijnlijk weer vaker een corona-coördinator aanwezig moeten zijn die verantwoordelijk is voor het handhaven van de regels, maar laten wij ook elkaar aanspreken bij het constateren van overtredingen. Alleen dan maken wij het met elkaar mogelijk dat TOP/LITTA de versoepelingen op een verantwoorde manier kan invullen en we elkaar bij TOP/LITTA weer meer kunnen ontmoeten. Bij niet naleving zal TOP/LITTA helaas (noodgedwongen) versoepelingen (deels) weer moeten terugdraaien.

 

Zoals hierboven al beschreven zal er vaker een corona coördinator aanwezig dienen te zijn. Hier zullen wij vrijwilligers voor nodig hebben! Als deze er niet/onvoldoende zijn, kunnen we minder versoepelingen doorvoeren of minder vaak …

Dit willen wij natuurlijk niet! Dus mocht u wat voor de club willen doen en af en toe een paar uurtjes corona-coördinator willen zijn, laat dit dan alvast weten door middel van een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. TOP/LITTA zal hier erg bij gebaat zijn.

 

Jeugdcompetitie 

Het KNKV heeft aan de clubs gevraagd of zij deel willen nemen aan een jeugdcompetitie op 12, 19 en 26 juni. TOP/LITTA zal aangeven dat we hier niet aan meedoen. Juist in deze eindfase van het seizoen zijn de technische commissies heel druk met de laatste punten op de i voor de nieuwe teams en trainers en coaches. We hebben een mooi programma de komende weken met op 29 mei nog de finalewedstrijden, op 5 juni de clinics van de selectie, op 19 juni schutterstoernooi en op een ander moment schoolkorfbal. 

Share