Club nieuws

Verslag Dalto - TOP/Wereldtickets.nl

Ongeinspireerd TOP/Wereldtickets.nl naar grootste nederlaag dit seizoen
Afgelopen zaterdag verloren de korfballers van TOP/Wereldtickets.nl afgetekend en kansloos van Dalto. In Driebergen werd het 28-19.De Sassenheimers konden voor de rust nog goed partij bieden (14-13 ruststand), maar in de 2e helft was de inspiratie en zuiverheid volledig verdwenen. TOP/Wereldtickets.nl incasseerde hiermee de grootste nederlaag dit seizoen. De uiterst kleine en theoretische kans op een play-off wedstrijd is daarmee eveneens verkeken.

Dat Dalto de uittredend veldkorfbalkampioen is, was voorafgaand aan de wedstrijd geen bron van inspiratie: de selectie van de ploeg uit Driebergen is op teveel plaatsen gewijzigd en de ploeg heeft te weinig aansprekende prestaties neergezet in de zaal- en veldkorfbalcompetitie. De inzet van de wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag was toch vooral om gezellig en ontspannen te korfballen. Winst was bijzaak, alhoewel de Sassenheimers nog een theoretische kans op een plaats in de halve finale voor de veldtitel hadden. Dan zouden koploper OVVO, maar toch vooral PKC een misstap moeten begaan en hun wedstrijd verliezen. Die kans werd erg klein geacht. Desalniettemin startte de ploeg van coach Hans Heemskerk in de vertrouwde en sterkste opstelling. Celeste Split keerde daarbij weer terug in de basis na haar wedstrijd schorsing.

Na een snelle start van Dalto (3-0) tekende Mick Snel voor de eerste Sassemse goal (3-1). Na de doelpunten van Celeste Split en Nick Pikaar stond er na 6 minuten spelen al 6-4 op het scorebord. De 10 doelpunten in 6 minuten beloofde veel voor de rest van de wedstrijd. Na de gemiste strafworp van Dalto antwoordde TOP/Wereldtickets.nl met doelpunten van Split en Daniel Harmzen (7-7). Halverwege de 1e helft liep het verschil wel iets op tot 11-8, maar de bezoekers pakten de draad daarna weer op en kwamen via Mick Snel (2), Tim Heemskerk en Daniel Harmzen terug tot 13-12. De fraaie omdraaibal van Manon Wiegerink bracht de ruststand van 14-13 op het scorebord. Daarmee werd een mooie en aantrekkelijke 1e helft afgesloten, waarbij de ploegen weinig voor elkaar onderdeden: Dalto was steeds licht op voorsprong, maar TOP/Wereldtickets.nl knokte zich steeds fraai terug in de wedstrijd.

De 2e helft begon ogenschijnlijk goed voor de Sassenheimers toen Mick Snel de score opende en de stand direct gelijk trok (14-14). Daarna was het over voor TOP/Wereldtickets.nl: de inspiratie en zuiverheid was verdwenen. Waar Dalto de lijn van het eerste bedrijf kon voortzetten en regelmatig tot score kwam, lukte er bij de Sassenheimers weinig meer. Er was geen felheid meer in de duels en schoten waren te kort en te slap. De ploeg kende lange periodes zonder doelpunten en alleen Snel, Split en Heemskerk kwamen nog aan scoren toe. Halverwege de 2e helft was het verschil al onoverburgbaar groot (23-16). Met nog 3 minuten te spelen kwam de einduitslag van 28-19 op het bord. Mick Snel werd topscorer bij de Sassenheimers met 6 doelpunten. Dalto had een onverwacht gemakkelijke overwinning geboekt. Die overwinning was vooral het gevolg van de dramatisch verlopen 2e helft. De ploeg van TOP/Wereldtickets.nl likte na afloop de wonden en zag de kleine kans op een plaats in de halve finale vervlogen. Manon Wiegerink vertrok direct na afloop van de wedstrijd naar Frankrijk om zich in te zetten voor Alpe dHuzes en werd uitgezwaaid door haar teamgenoten. Volgende week wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld om des keizers baard en zal TOP/Wereldtickets.nl zich vooral richten op het tweede seniorenteam dat nog een overwinning nodig heeft in de strijd om degradatie uit de Reserve Ereklasse. De laatste veldcompetitiewedstrijd wordt gespeeld tegen Unitas. De wedstrijd begint om 15:30 uur en wordt gespeeld aan de Sportdreef in Sassenheim. In deze wedstrijd wordt onder andere afscheid genomen van de succesvolle coach Hans Heemskerk die 7 jaar als hoofdtrainer aan TOP/Wereldtickets.nl verbonden is geweest.

Share