Club nieuws

TOP/Wereldtickets.nl - PKC/LukassenBoer 22-17

Pas na de rust werd de wedstrijd tussen TOP/Wereldtickets.nl en PKC/LukassenBoer echt leuk. Dat de twee elkaar onder volstrekt andere omstandigheden eerder dit seizoen ook hadden getroffen, speelde geen rol. Net zomin als het kunnen halen van de kruisfinale voor PKC. De verliezend zaalfinalist vond het wel best zodat het plezier bij de ook op de veldtitel jagende thuisploeg de doorslag gaf. Na 8-10 won TOP met 22-17.

Op het moment dat je in het veld staat, wil je ook winnen, zei PKC-speelster Cindy van Eijk, maar van het verlies zal verder niemand wakker liggen. PKC sluit het seizoen het liefst zo snel mogelijk af maar de rare situatie doet zich voor dat er nog een extra wedstrijd in het verschiet ligt. Het is goed mogelijk dat de ploeg uit Papendrecht op hetzelfde puntenaantal eindigt als DeetosSnel, waardoor een beslissingswedstrijd moet bepalen wie doorgaat naar de kruisfinale.

Misschien moeten ze iets anders bedenken voor de veldcompetitie, zei Suzanne Struik die, net als teamgenoten Mady Tims en Rutger Sijstermans, de wedstrijd langs de kant volgde. Het seizoen is te zwaar, zeker voor de internationals. Ik heb na de zaal ook wat klachten gekregen en voor mij is het seizoen over. Zelfs als we de kruisfinale of nog meer halen, ik zal niet meer mee spelen. De beste speelster van de zaalfinale legde uit hoe de situatie op het veld kon ontstaan. Volgens mij is het nog nooit zo extreem geweest als dit seizoen. Bijna niemand neemt de veldcompetitie nog echt serieus. Overal waar ik kom, hoor ik dezelfde mening. Maar ja, degraderen wil je ook niet dus wij moesten nog wat punten halen na de zaal. Alleen zit het zo dicht bij elkaar dat je met die paar punten extra gelijk kans maakt op de kruisfinale.

Voor de competitie hoefde PKC dan wel niet zo nodig, de ploeg speelde wel naar de woorden van Cindy van Eijk. Tot 4-4 lag de beginscore voornamelijk bij TOP maar na 5-7 bracht Van Eijk het verschil op 5-9 waarop het even kraakte bij TOP. Na 6-10 bracht Leon Braunstahl de stand voor rust op 8-10 en zijn twee treffers bleken een voorbode van een uitstekende tweede helft.

Nadhie den Dunnen maakte nog wel 8-11 maar een minuut of tien later schoot Anouk Knops de teruggekomen thuisploeg weer op de eerste voorsprong sinds 4-3 (12-11). TOP was sterker op dreef dan voor de rust, speelde een versnelling hoger en zette daarmee PKC onder druk, zoals het ook eerder DeetosSnel en SKF had bestreden. PKC zwichtte na vijf TOP-doelpunten op rij: van 14-15 kwam de thuisploeg op 19-15. Met 14-7 winst voor TOP in de tweede helft, haalde de ploeg met 22-17 zijn negende overwinning op rij in de Ereklasse A.

Ik geniet van het plezier waarmee de ploeg speelt, zei Hans Heemskerk. Daar zit wat mij betreft de sleutel van het succes. We hebben natuurlijk door de zaal zoveel ervaring opgebouwd dat we de wedstrijden op het veld prima aankunnen. Maar je moet het ook willen en ervan genieten. Dat doen we maar niet vrijblijvend. Ook op het veld wil ik graag de titel halen, maar wel het liefst met zo veel mogelijk plezier.

De grootste glimlach mocht Leon Braunstahl hebben. Zijn zaalseizoen verliep door een blessure heel anders dan gewild en de speler zocht nog steeds naar het goede gevoel in de wedstrijden. Ik begrijp maar niet waarom me niet lukt in de wedstrijden zo te spelen als af en toe op de training. Met lekker publiek langs de kant, liep het vandaag weer eens als vanouds en dat is een lekker gevoel, zei de tevreden Braunstahl. Met vijf doelpunten na de rust waarvan een paar feilloze schoten is Braunstahl hard op de weg terug naar zijn oude vorm.

Zaterdag sluit TOP de reguliere competitie af bij KVS. Voor beide ploegen staat niets meer op het spel maar het Scheveningse verleden van Hans Heemkerk, Leon Braunstahl en Christa Braunstahl (voor wie daar ook weer de toekomst ligt) maakt de wedstrijd toch weer speciaal. Net als de ongeslagen status van TOP.

Share