Club nieuws

TOP/Wereldtickets.nl - Nic./Alfa-college. Bij nadere beschouwing

 Onverwacht makkelijk zijn we het nieuwe jaar begonnen. Ik had er zelf alle vertrouwen in dat we gingen winnen maar het moest wel blijken. Dat we echter eigenlijk zonder enige echte tegenstand zo soepel deze belangrijke partij gewonnen hebben, heeft mij verrast.

De doelpunten op een rij

Toen ik het verslag voor de League-site ging schrijven, vroeg ik me af wat er eigenlijk te melden was. Er komt uiteindelijk altijd wel wat op papier maar soms ben je dan ook echt klaar. Nu viel het me op dat ik eigenlijk nog best wat op wilde merken over deze verder toch weinig opzienbarende partij.

Al na een paar minuten voelden we al dat we dit gingen winnen, zei Ilse datgene wat ik langs de kant ook dacht. Misschien schiet ik door maar mij bekroop enig medelijden met Nic. Dat is, of er nu wat mee hebt of niet, een eerbiedwaardige club. Maar gisteren was het bijna ontluisterend hoe zwak de Groningers speelden. Verdedigend kregen ze geen grip op de toch vrij voorspelbare aanvallen van ons (voor de zuurpruimen: dit is geen kritiek!) en aanvallend was het ook heel zwak. De kansloos verspeelde ballen na het uitnemen na een tegendoelpunt waren niet van de lucht. Friso Boode, een speler die ik geweldig goed vind, kwam er helemaal niet aan te pas. Ricky Wu, wat mij betreft echt een smaakmaker - mooie techniek, lekker snel en soms onvoorspelbaar -, kon de malaise niet dragen, laat staan veranderen. Of Rianne Echten over wie Ilse terecht opmerkte Die maakt er normaal nogal wat en nu maar een. Tja, dan wordt de terugreis naar Groningen wel heel erg lang…

De winst was dan ook, gezien de wedstrijd, weinig verrassend. 29-22 vond ik zelfs nog wat vertekenend. Wij hadden eigenlijk de 30 moeten halen of het verschil op tien moeten houden. Maar deze eindstand is uiteraard ook keurig en belangrijker nog: we staan niet meer gedeeld achtste maar alleen zevende. Het gat met de laatste plaats is vijf punten, met de koploper vier. Het zegt niet veel maar ga maar eens na hoe het zou zijn geweest als we verloren hadden…

Wat is er dan eigenlijk nog verder op te merken over deze wedstrijd? Zowel Ilse als Tim had het erover dat het gevoel als team zo goed was geweest. Het is iets wat wij als buitenstaander niet goed kunnen navoelen maar als je het eens navraagt dan blijkt er nogal wat te gebeuren in een eerste team. Wij zien alleen de wedstrijd maar de spelers zien elkaar minimaal vier keer per week. Als dan de sfeer niet goed is…

De sfeer was tegen Nic. uitstekend. Toen Tim na de wedstrijd tegen me zei dat iedereen elkaar alles gunde, ging ik eens na. En inderdaad: opeens zie je dan van alles terug. Tim maakte er tien en Mick zelfs elf. Prima gedaan maar ze werden wel in staat gesteld door de rest van het vak. Neem even dit moment: de tweede helft is net begonnen en onze sponsor Peter Kales zegt tegen Daniel – de bal is in het andere vak - : Gooi hem erin, Daan!. Daniel, de ontspanning zelve, loopt naar Kales, geeft hem een hand en antwoordt: Nee, daar hebben we hem voor, en wijst naar vakgenoot Mick.

Ik kijk mijn scorelijstje nog even door en zie dat ik bij drie goals van Mick gekrabbeld heb: na prachtige actie van Daniel. Dat gold ook voor de rake, mooie doorloop van Nisha (de 29-19). Er was ook een moment waarop Daniel de bal eigenlijk omslachtig afspeelt: hij stond zelf vrij. Evengoed scoorde Mick daarna.

Over Mick gesproken: ik zat naast de verslaggever van het Leidsch Dagblad, Hielke Biemond. Die vroeg of Mick de beste speler in de League was. Ach, het is maar hoe je het bekijkt. Ikzelf vind Mick, hoe zal ik het zeggen, wel een interessante speler…

In het andere vak zag ik Celeste technisch geweldig mooie dingen doen en daarmee ook vijf keer scoren. De 14-7 bij mijn aantekeningen bijvoorbeeld vermeldt: prachtig!.

Maar wie stond daar geweldig te steunen? Dat was Sander. Ik noem hier alleen even de broers Harmzen maar het hele team was goed. Of zoals Tim het mooi zei: We gingen als team het veld in, en kwam er als team weer van af.

Ik blijf erbij dat ik het als wedstrijd een matige vertoning vond maar bij nadere beschouwing kunnen we als TOP toch nog iets tevredener zijn dan het op het eerste gezicht lijkt.

Sander, Tim, Celeste, Manon, Daniel, Mick, Ilse, Nisha, Hans en de rest: zetm op komende zaterdag tegen DOS46!

Share