Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOPpers in opleiding: KT2 en KT3

TOP/LITTA is hard bezig om de trainers te ondersteunen. De KT2 en KT3 zijn een investering om het plezier en niveau van trainers en daarmee indirect ook de spelers te verbeteren.

 

Binnen onze club is trainersbegeleiding heel normaal.

 

We zijn blij met het grote aantal trainers, dat een paar keer per week klaar staat voor onze kinderen, iedere week weer. Wij willen hen graag ondersteunen en bieden daarom de opleidingen Korfbaltrainer 2 (KT2) en Korfbaltrainer 3 (KT3).

Bekwame trainers zorgen voor meer plezier en een betere ontwikkeling bij spelers. Wij zijn dan ook erg blij met het grote aantal TOP-trainers, dat zich voor de deze opleidingen heeft aangemeld. Hierdoor kunnen deze ook gewoon bij TOP/LITTA gegeven worden en dat door TOPpers zelf, namelijk Frank en Wibout.

 

Binnen de KT2 ligt de focus op de randvoorwaarden voor een training. Als je er bijvoorbeeld tegenaan loopt dat jouw spelers niet heel gemotiveerd zijn, kun je in de KT2 leren om de training leuker te maken. Of je kunt leren nog meer uit jouw team te halen door een training beter te organiseren. Als je nog iets meer wilt weten kun je alvast kijken naar dit filmpje. De KT2 heeft 4 bijeenkomsten met tussendoor enkele opdrachten. We willen in januari starten en er is nog plaats; meld je aan bij de TC Jeugd of één van de Hoofden Opleidingen, Sten, Lisette of Wibout.

 

Binnen de KT3 ligt de focus op de inhoud van het korfbal. Daarbij wordt gekeken naar verschillende korfbalacties. Een voorbeeld daarvan is iets, waar de Hoofden Opleidingen met de trainers veel aandacht aan besteed hebben de afgelopen tijd, namelijk ‘ het gaan voor de bal’ (korfbalactie ‘in balbezit komen/blijven’).

De KT3 start op 1 december. Voor deze opleiding kun je je niet meer aanmelden; andere enthousiaste TOPpers hebben alle plaatsen inmiddels bezet.

 

Voor de trainers, die zich hebben aangemeld, alvast veel plezier. En voor potentiële KT2-ers, geef je op!

 

Hoofden Opleidingen en TC Jeugd

Share