Club nieuws

TOP - Wit Blauw (18-12)

TOP PLICHTMATIG LANGS WIT BLAUW

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag een belangrijk duel op het programma tegen Wit Blauw uit Kampen. De Sassenheimers hebben zich ondanks de matige resultaten in de 1e helft van de veldcompetitie ten doel gesteld kampioen te worden in de overgangsklasse D. Om uitzicht te houden op dit kampioenschap moest de ploeg uit Kampen - die een 5e plaats op de ranglijst bekleedde- wel aan de zegenstok worden geregen. In een slechte wedstrijd vervulden de Sassenheimers hun plicht. Omdat de directe concurrenten Vriendenschaar en Fortis beiden verloren komt het kampioenschap dat nog steeds ver weg lijkt toch weer een stapje dichterbij.

Op een zonovergoten Sportdreef, en onder het toeziend oog van behoorlijk wat publiek begon de ploeg uit Sassenheim redelijk aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren was er een kleine voorsprong van 2-0 tot stand gebracht door onder meer een prima treffer van Anouk Knops. Deze goede start kreeg in het vervolg van de tweede helft echter geen gevolg.
De ploeg uit Kampen bracht de stand na een kwartier spelen terug tot 2-2 en vooral de afwerking liet TOP in deze fase in de steek. Ook na 25 minuten spelen kon de ploeg uit Sassenheim maar niet loskomen. Stanley Larde had inmiddels al 2 strafworpen gemist en het schotpercentage leek in deze fase van de wedstrijd nergens meer op. 5 minuten voor het rustsignaal was het zelfs Wit Blauw dat brutaal een 4-6 voorsprong had weten te nemen en een blamage leek zich af te tekenen. Vlak voor rust was het echter Mascha Nieuwenhuijsen die de ploeg uit Sassenheim weer op gelijke hoogte bracht 6-6.

Ook de start van het tweede bedrijf was van een zeer bedenkelijk niveau. Schotkansen, doorloopballen en wederom een strafworp waren niet aan TOP besteed. Wit Blauw dat het veelvuldig moest hebben van ingestudeerde balletjes en vooral verdedigend weinig in huis had kon in deze fase prima aanklampen. De Sassenheimers hielden zich in deze fase van de wedstrijd vooral bezig met de scheidsrechter. De arbiter die alleen Engels kon verstaan kreeg in Engelse volzinnen zelfs speluitleg van enkele spelers. Tot zon circa 15 minuten voor tijd was de stand nog steeds in evenwicht 10-10, waarna de wedstrijd een breekpunt kende. Daniel Harmzen bracht de Sassenheimers met twee snelle treffers op een kleine voorsprong en hierna was het ijs definitief gebroken. Stanley Larde, Sander Harmzen en de ingevallen Steven Baart gaven de ploeg uit Kampen de definitieve nekslag. Drie minuten voor tijd mocht Tjalling Ciggaar zelfs nog even zijn debuut maken in plaats van de moegestreden Larde. Hij sierde deze drie minuten op met twee treffers en zo kreeg een slechte wedstrijd toch nog een prima einde, 18-12.

Volgende week speelt TOP wederom thuis tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Aanvang 15.30 uur.

Share