Club nieuws

TOP - WION (21-15)

TOP IS KLAAR VOOR DE ZAALCOMPETITIE

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen weekend alweer de laatste speelronde voor de start van de zaalcompetitie op het programma. Tegenstander op een winderige en natte Sportdreef was het Rotterdamse WION. Enkele weken geleden stonden deze ploegen tegen over elkaar in Rotterdam en toen werd het voor de ploeg uit Sassenheim een enigszins zure en onverdiende remise die in de laatste minuut tot stand kwam. Afgelopen zaterdag werd de kans op revanche door TOP met beide handen aangegrepen. In een boeiend duel- dat vooral in de eerste helft een zeer spannend scoreverloop kende - liet de ploeg uit Sassenheim zien klaar te zijn voor de aankomende loodzware zaalcompetitie waarin geacteerd gaat worden in de Hoofdklasse B. Gerenommeerde ploegen als DVO, de Meervogels en Oranje-Wit zullen sporthal de Wasbeek de komende maanden aandoen. Vooral het scorende vermogen dat de gehele veldcompetitie nog niet optimaal was lijkt- getuige de meer dan 20 gescoorde doelpunten tegen WION- aan de vooravond van deze competitie aan de beterende hand.

De start van het duel was voor de voor ploeg uit Sassenheim enigszins vals. Na 10 minuten spelen stond er een ietwat armoedige stand van 0-2 in het voordeel van de Rotterdammers op het bord. Wat slordigheidjes aan Sassemse zijde en een gebrek aan scherpte in de afronding waren kenmerkend voor deze beginfase. Toen Michael Star in de elfde minuut met een schot de eerste score aantekende was de ban duidelijk gebroken. Met fraai combinatiespel- waarin vooral veel gevaar werd gesticht achter de korf- werd WION in een kwartier tijd op een 5-8 achterstand gezet. Zoals ook al was gebleken in de uitwedstrijd, ging WION bij deze stand niet bij de pakken neer zitten. In luttele minuten was de stand weer helemaal gelijk getrokken en werd duidelijk dat momenten van onoplettendheid direct afgestraft zouden worden. Met nog acht minuten te spelen was het toch weer de ploeg uit Sassenheim die- met ogenschijnlijk speels gemak- het gaatje weer naar drie punten wist te slaan. Vooral Bregtje van Drongelen had in de deze slotfase met twee treffers een belangrijk aandeel in de ruststand 11-8.

Het tweede deel van de wedstrijd nam TOP direct het voortouw. Daar waar de toeschouwers- tijdens een enorme plensbui- in de kantine genoten van een kopje warme chocolade gingen de Sassenheimers opvallend genoeg stoïcijns door met scoren. Het gat met WION werd uitgebouwd tot een maximale marge van zes punten en even leek een monsteroverwinning in de lucht te hangen. Zover kwam het echter niet. De Rotterdammers wisten het gat zelfs nog enkele malen te verkleinen naar een marge van 4, maar verder liet de ploeg uit Sassenheim het niet meer komen. Vooral de watervlugge combinaties tussen de gebroeders Daniel- en Sander Harmzen - waarbij eerstgenoemde twee keer prima tot afronding kwam- waren in de slotfase voor het publiek nog een lust voor het oog. Na het laatste fluitsignaal was de eindstand bepaald op een dik verdiende overwinning 21-15 en kan TOP terugzien op een redelijk goede veldcompetitie waarin het vooralsnog een tweede plek op de ranglijst bezet.

Op 11 november starten de Sassenheimers de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Oranje- Wit uit Dordrecht. Aanvang 19.30 uur.

Share