Club nieuws

TOP - Vriendenschaar (17-12)

T.O.P. wint, maar moet afwachten
De competitie in de zaal Hoofdklasse B nadert haar einde. Twee weken voor het einde verstevigt T.O.P. haar tweede plaats met een solide overwinning (17-12) op Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. De achterstand met koploper SKF blijft echter drie punten. T.O.P. moet dus afwachten of de koploper misschien volgende week nog een misstap maakt. Dat lijkt niet waarschijnlijk, maar er zijn dit seizoen al meer verrassingen geweest!

Twee speelronden voor het einde zijn de beslissingen in de Hoofdklasse B nog niet gevallen. Noch voor het kampioenschap, noch voor de degradatieplaatsen. Dat maakt de komende twee competitieweekenden nog ongemeen spannend. T.O.P. hoeft zich overigens geen zorgen te maken om degradatie, maar aast nog wel op de eerste plaats. Deze plaats geeft recht op het kampioenschap en de mogelijkheid om door te dringen tot de Korfbal League, waar de 10 beste korfbalploegen van Nederland spelen. Met de wedstrijden tegen Noordenveld (24 februari) en SKF (3 maart) nog voor de boeg zijn de kansen op het kampioenschap theoretisch nog niet verkeken, maar T.O.P. heeft het niet meer in eigen hand. SKF is en blijft de koploper, met drie punten voorsprong op de Sassenheimers. SKF maakte namelijk (nog) geen misstap en won afgelopen zaterdag afgetekend (24-16) van de enige andere overgebleven titelkandidaat, De Meervogels.

T.O.P. heeft een wat wisselvallig zaalkorfbalseizoen: de ploeg is nog ongeslagen in eigen huis, maar stelde enkele malen teleur door te verliezen van laag geklasseerde tegenstanders. Een van die teleurstellend verloren wedstrijden was die tegen Vriendenschaar (in december 06). T.O.P. had dus alle reden om afgelopen zaterdag, voor eigen publiek, deze fout te herstellen. Ook Vriendenschaar was tot de tanden toe gewapend en gemotiveerd. Immers de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam vecht, samen met Excelsior en Oranje Wit, nog voor behoud in de Hoofdklasse.

T.O.P. boekte een solide overwinning op Vriendenschaar. In de eerste helft kwam T.O.P. snel om een 1-0 voorsprong (strafworp benut door Wendy Pleijter), waarna Vriendenschaar alleen de eerste 5 minuten (2-2) nog in het spoor van T.O.P. kon blijven. De volgende 13 minuten scoorden vijf verschillende spelers van de thuisploeg achter elkaar zodat er na 18 minuten spelen 8-2 op het scorebord stond. Omdat T.O.P. wat gas terug nam, gaf dat Vriendenschaar de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd (10-7 ruststand). Als de Sassenheimers op dezelfde manier door waren gegaan was het verschil groter geweest en had Vriendenschaar nooit terug kunnen komen in de wedstrijd. Dat is dan ook het enige dat de thuisploeg verweten kon worden in een goede eerste helft.

Vlak na de rust was het nog wel Vriendenschaar dat de score opende en het verschil terugbracht tot 2 goals (10-8). Daarna volgde een korte periode van 7 minuten waarin beide ploegen zoekende waren naar het juiste spel en de volgende score. Michael Star doorbrak de ban door in de 39e minuut te scoren (11-8). De Sassenheimers hervonden zich door drie opeenvolgende scores zodat er halverwege de tweede helft 14-9 op het scorebord stond. De volgepakte sporthal Wasbeek kon zien dat T.O.P. duidelijk de beter ploeg was en genoot van het bij vlagen aantrekkelijke spel en van de laatste doelpunten van Nischa Verweij en Daniel Harmzen die ervoor zorgden dat alle spelers van T.O.P. scoorden. De einduitslag werd door scheidsrechter van der Linden bepaald op 17-12.

Met deze solide overwinning behoudt T.O.P. (theoretisch) zicht op de eerste plaats en komt Vriendenschaar in de degradatiezorgen terecht. De Sassenheimers reizen volgende week af naar de provincie Groningen om daar de een na laatste wedstrijd te spelen tegen Noordenveld. Uiteindelijk volgt dan op 3 maart a.s. de laatste wedstrijd, de thuiswedstrijd tegen SKF.

Share