Club nieuws

TOP - Vriendenschaar (15-6)

TOP VEEGT DE VLOER AAN MET VRIENDENSCHAAR
Omdat de korfballers van TOP aanstaande vrijdag een wedstrijd spelen tegen het Nederlands team stond afgelopen woensdag de confrontatie tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld op het programma. Een geduchte tegenstander die met vier punten achterstand op de Sassenheimers- met een wedstrijd minder gespeeld- een tweede plaats op de ranglijst innam. Voor TOP dus een uitgelezen kans om de concurrentie zo vlak voor het begin van de zaalcompetitie op een ruime achterstand te zetten. In een duel dat geteisterd werd door regen en wind lieten de Sassenheimers weinig heel van de naaste concurrent. Vriendenschaar bewees met deze nederlaag niet alleen zichzelf maar ook het publiek een hele slechte dienst. De ploeg uit Hardinxveld liet met tranen trekkend antikorfbal alles en iedereen die de korfbalsport een warm hart toedraagt in zijn hemd staan.

Binnen luttele seconden was het Bregtje van Drongelen die met een afstandschot haar eerste treffer liet noteren. Nog geen vijf minuten later was de stand al opgelopen naar 3-1 en opvallend was dat de ploeg uit Hardinxveld het afstandschot vooral probeerde te lossen met de wind tegen. Het vervolg van de eerste helft was voor beide ploegen hard werken. Tussen de regenbuien door waren het de Sassenheimers die het beste gebruik wisten te maken van de moeilijke weersomstandigheden. Vriendenschaar bleef maar proberen met de wind tegen tot scoren te komen en TOP probeerde dat juist met het windje in de rug. Uiteindelijk was deze laatste speelwijze toch de juiste want het was Wendy Pleijter die in de eindfase van de eerste helft met twee fraaie afstandschoten de ruststand bepaalde op 7-3.

Daar waar je mag verwachten dat Vriendenschaar de tweede helft met opgestroopte mouwen vol zou gaan voor zijn laatste kans gebeurde er in Sassenheim op deze Oranje gekleurde avond hele andere dingen. De ploeg uit Hardinxveld had in de rust besloten de tweede helft te gaan achterverdedigen en met deze tactiek geen ruimte meer te laten voor een eventuele rebound voor TOP. Er ontspon zich dan ook een duel waarbij de Sassenheimers alle ruimte kregen om aan te leggen voor een schot van korte afstand maar bij een eventuele misser was de rebound vrijwel zeker voor de ploeg uit Hardinxveld. In eerste instantie leek deze tactiek goed uit te pakken want TOP moest duidelijk wennen aan deze ongewone speelwijze. Vriendenschaar wist de achterstand zelfs nog even te verkleinen naar drie punten, 8-5, maar daarna was het gelukkig gedaan met de koopman. Bregtje van Drongelen en Nisha Verweij lieten zich niet gek maken en maakte ieder met twee doelpunten dankbaar gebruik van de ruimtes die ze werd geboden. Zelfs toen de ploeg uit Hardinxveld al lang en breed door de gehaktmolen was gegaan en tegen een kansloze achterstand van 15-5 aankeek bleef het volharden in het stugge achterverdedigen. De eindstand van 15-6 deed de harten van het TOP publiek echter alweer snel verwarmen, na een avond waar het afbraakkorfbal gelukkig geen geslaagde coup wist te plegen. Net voor de zaalcompetitie is het gat met de concurrentie opgelopen tot vier punten, een geruststellende gedachte...

Vrijdag de wedstrijd TOP - Nederlands Team, aanvang 20.30 uur.

Share