Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP verliest return wedstrijd in De Korf

In een wedstrijd met maar weinig doelpunten is TOP/LITTA er nog niet in geslaagd de finale om het landskampioenschap te bereiken. Werd het eerste duel tegen PKC/VERTOM in Papendrecht nog knap gewonnen, in de return thuis in de eigen Korf lukte het slecht om door de sterke verdediging van PKC te komen. Op de eerste 6 minuten na liep TOP voortdurend achter PKC. TOP kon na rust nog op gelijke hoogte komen, het was echter PKC die het laatste deel van de wedstrijd naar zich toetrok en uiteindelijk won (15-20). Play-off stand is nu 1-1. Hierdoor is een beslissingswedstrijd nodig die op dinsdag 13 april wordt gespeeld in Papendrecht. De inzet is een plek in de finale in Ahoy.

 

TOP startte met dezelfde basisspelers en opstelling als vorige week. PKC hield international Olav van Wijngaarden bij start van de wedstrijd op de bank en had de beginvakken gewisseld. Coaches Tromp en Scholtmeijer wilde van Wijngaarden graag tegen Mick opstellen en hadden daar best een wissel voor over. Dat gebeurde dan ook snel. De eerste 6 minuten waren voor TOP dat na de 0-1  uitliep naar een 4-1 voorsprong. PKC verdedigde in die fase wel sterk, maar verzuimde zelf te scoren en was de bal snel weer kwijt. Na de 4-1 ging TOP maar liefst drie keer door de schotklok en gaf het PKC de kans 5 keer op rij te scoren. Zo was de stand na ca. 15 minuten spelen omgebogen tot 4-6. Weer was het Jelmer Jonker van PKC die goed op schot en heel belangrijk voor zijn ploeg was. In het spel van TOP werd na een kwartier zichtbaar dat het verdedigende plan van PKC werkte. Er moesten teveel geforceerde kansen worden genomen en TOP kon maar niet in haar eigen spel komen. Beide ploegen kwamen overigens maar moeilijk tot scoren. PKC wist wel een kleine voorsprong te behouden en op belangrijke momenten doelpunten te maken. Met rust stond er nog maar een magere 7-9  op het scorebord. Spanning van de wedstrijd die voelbaar was vergoedde veel bij de kijkers thuis.

 

Na rust schoot Celeste gelijk de 8-9 binnen en TOP leek wat beter uit de pauze te zijn gekomen. Met de 10-10 van Mick kwam TOP weer langszij. Dit was zijn 1354e goal in de Korfbal League, die daarmee op de nummer twee positie van de schutters aller tijden komt (achter Marc Broere van Blauw-Wit (a) ). Een mooie mijlpaal, maar helaas niet eentje die TOP de winst bezorgde, want PKC scoorde, na een gemiste strafworp, aansluitend twee keer en liep weer uit naar 10-12. TOP kreeg maar geen grip op de wedstrijd. Coaches Braunstahl en Harland lieten de dames van vak wisselen. Zo probeerden ze een andere dynamiek in de vakken te krijgen. Dit lukte niet en met zijn 7goal gooide Jonker de wedstrijd definitief op slot. Eindstand 15-20.

Een terechte overwinning voor PKC dat TOP bestreed met dezelfde wapens die TOP de week daarvoor succesvol gebruikte.

 

Door het verlies is de stand nu weer in evenwicht en hebben beide ploegen nog alle kans op de finale.  De derde wedstrijd zal de beslissing moeten brengen. Winst van KZ op Fortuna in de andere play-off’s geeft ook een gelijke stand, waardoor zij ook een derde wedstrijd nodig hebben voor de beslissing.

 

Doelpunten TOP: Mick (5) Celeste (2)  Frank (2) Roos (2)  Jet (2)  Julia (1) Nick (1)

 

 


 

De wedstrijd op Eyecons

 

Samenvatting NOS

 

Coach Bas Harland

 

Coach Jennifer Tromp

 

 


 

Share