Club nieuws

TOP - Sporting Trigon (16-9)

TOP OPPERMACHTIG TEGEN SPORTING TRIGON

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag een speciale competitieronde op het programma.Het Leidse Sporting Trigon kwam namelijk op bezoek en dus kon er gesproken worden van een heuse derby. Vooraf werd gedacht aan een wedstrijd die wel eens heel spannend zou kunnen gaan worden tot en met het laatste fluitsignaal. De ploeg uit Leiden bezette met 6 punten uit de eerste 4 competitieronden immers een verassende tweede plaats. De Sassenheimers daarentegen kende een ongelukkige start van de competitie met 3 schamele punten, maar aangetekend diende te worden dat het vertoonde spel met de week een duidelijke progressie vertoonde. Op een bomvolle Sportdreef kregen de hooggespannen verwachtingen echter geen passend vervolg. Sporting Trigon kon het tempo van de ploeg uit Sassenheim de eerste 25 minuten bijbenen maar werd in het resterende deel van de wedstrijd overlopen. Direct gevolg was dan ook een ruime overwinning waarbij vooral het bij vlagen flitsende spel van TOP meer dan het aanzien waard was.

Onder het toeziend oog van circa 500 toeschouwers was het Trigon dat het minste last leek te hebben van plankenkoorts. Binnen enkele minuten was de stand 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Leiden en sprong vooral hun trefzekerheid in het oog. De ploeg uit Sassenheim leek in deze fase nog duidelijk zoekende naar vastigheden en leed vooral regelmatig onnodig balverlies. Gaandeweg de eerste helft kreeg het tactisch spelletje van TOP toch een gezicht. De topschutters aan Leidse zijde Aart Heibeek en Rene Bekker werden dusdanig aan banden gelegd dat het vernuft heel geleidelijk uit de Leidse aanvallen wegviel. De Sassenheimers daarentegen kregen meer en meer grip op de wedstrijd. Met gevarieerd en flitsend spel regen de treffers zich tegen het einde van de eerst helft aaneen. Daar waar de ploeg uit Sasseneheim het in voorgaande wedstrijden vooral lieten afweten in de afwerking werden de prima uigespeelde kansen nu wel regelmatig beloond met een treffer. Met nog vijf minuten te spelen was het in het eerste bedrijf vooral de uitstekend spelende Sander Harmzen die met drie doelpunten een groot aandeel had in de eerste voorsprong, 6-5. Het signaal voor de theepauze dat klonk bij een 8-6 stand leek in ieder geval een garantie voor een boeiende tweede helft.

Voordat de tweede helft goed en wel was begonnen waren het Wendy Plijter en Bregtje van Drongelen die met 2 schoten van afstand de wedstrijd al zeer snel leken te beslissen in het voordeel van TOP. Het spel van de ploeg uit Sassenheim oogde in deze fase fris en verassend. Duidelijk werd dat de spelpatronen waar de nieuwe coach Hans Heemskerk de afgelopen maanden zo hard op heeft getraind met zijn ploeg hun vruchten nu toch echt af beginnen te werpen. Sporting Trigon daarentegen leek al vrij snel in de tweede helft de handdoek te werpen. De Leidenaren waren niet meer in staat een vuist te maken tegen het sterke collectief van TOP en leken op een stand van 14-7 en met nog twaalf minuten te spelen zelfs helemaal weggevaagd te worden. Zover kwam het echter niet. De ploeg uit Sassenheim bleef veel kansen creeeren alleen liet de afwerking in deze slotfase te wensen over. Twee minuten voor tijd was het invaller Gert Wim Zandbergen die met een bekeken schot de laatste treffer van de wedstrijd aantekende 16-9. Na afloop van het ietwat beladen duel kon het achttal van TOP terugzien op een prima wedstrijd zowel op zowel tactisch als technisch gebied.

Share