Club nieuws

Persbericht: TOP/SolarCompleet na winst zeker van play-off's: 13-23 (8-9).

Sassenheim. Het werd geen wedstrijd die lang in het geheugen zal blijven. Vooral de eerste helft was, naast het beperkt aantal doelpunten, het spel niet goed. Tegenstander KCC/SoNatural was niet in staat te profiteren van het matige spel van de Sassenheimse ploeg, maar wist tot rust wel mee te komen en bij te blijven. Na rust kwam TOP beter de kleedkamers uit en zonder groots te spelen werd in korte tijd het verschil gemaakt. KCC kwam nog maar tot 5 goals en de winst was zonder problemen voor TOP. Met deze winst heeft de ploeg van coach Jan Niebeek, die wegens ziekte afwezig was, al 4 wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie deelname aan de play-off’s zeker gesteld.

 

Het resultaat telt, maar voor het meegereisde publiek was het fijn geweest als ook het vertoonde spel het aankijken waard was. Daar was in de eerste helft weinig sprake van. De nummer 1 tegen de nummer 9 van de competitie en punten die KCC/SoNatural goed zou kunnen gebruiken in de strijd om rechtstreekse handhaving, maakten er een verdedigende eerste helft van waarbij de doelpunten schaars waren. Bij TOP had het eerste aanvalsvak veel moeite om tot scoren te komen en dit vak was de bal vaak na 1 schot kwijt. Verdedigend had TOP het wel prima op orde. Opvallend was dat de eerste 6 goals voor TOP  verdeeld waren over slechts Frank Mostard (3) en Celeste Split (3). TOP baalde zichtbaar van het vertoonde spel en de frustraties daarover waren zo nu en dan duidelijk zichtbaar. De ruststand van slechts 8-9 in het voordeel van TOP was een mooi moment om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

 

Na rust stond er een ander TOP in het veld. Frank Mostard opende net als in de eerste helft de score en Mick Snel en Sanne Jousma maakten gelijk de 4 punten verschil. Eindelijk liet TOP weer mooie combinaties zien, ook leidden deze niet altijd tot een goal. Nick Pikaar zette zijn irritaties om in een goal van afstand en een prachtige doorloopbal die zeker een nominatie voor “goal van de week” zal opleveren. TOP legde de focus op het eigen spel en dat wierp zijn vruchten af. Celeste Split was als vanouds lekker op schot en de teller stopte bij 8 goals. KCC kwam geen moment meer in de wedstrijd en het schamele aantal van 5 goals na rust gaf aan dat de ploeg er niet meer in geloofde. TOP speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en kon het publiek af en toe nog op mooie momenten trakteren. Eindstand 13-23. Met deze winst zijn de play-off’s bereikt en dat was doelstelling nummer 1. De komende weken wacht TOP nog een zwaar programma met wedstrijden tegen LDODK, KZ, PKC en Blauw Wit, allemaal ploegen die nog strijden voor een play-off ticket.

 

Topscorers: Celeste Split (8), Mick Snel (5), Frank Mostard (4)

Share