Club nieuws

TOP/SolarCompleet - DVO/Accountor

Sassenheim. Na slechts een week voorbereiding na het behalen van de historische landstitel (3x op rij)  in de zaal moest de knop weer om. 

Er moeten nog minimaal 4 wedstrijden op het veld worden gespeeld en daarin moet TOP nog wel wat punten behalen.

Eerste tegenstander was DVO uit Bennekom dat zich ternauwernood had weten te handhaven in de Korfbal League. De uitwedstrijd ging verloren, maar in de thuiswedstrijd, op een zonovergoten en gezellig druk veld, had TOP geen kind aan DVO. Met haast speels gemak liet TOP vanaf minuut 1 zien de betere ploeg te zijn. Na een 18-11 ruststand was het knap van DVO dat zij er nog een wedstrijd van probeerden te maken. Dat lukte deels want de achterstand was halverwege de tweede helft nog 4 doelpunten. Dichterbij kwam DVO niet  en het was met name aanvoerder Mick Snel die weer nadrukkelijk van zich deed spreken, met maar liefst 11 goals had hij een groot aandeel in de ruime en doelpuntrijke overwinning van 33-23. Hiermee wordt het op de tweede plaats druk in de poule, met maar liefst 3 ploegen met 6 punten. Daarmee blijft het spannend wie de nummer 2 achter PKC gaat worden en is het verschil slechts 4 punten tussen de nummer 2 en de nummer laatst.

Met Lara Boonstoppel op de plek van de geblesseerde Jet Hendriks begon TOP voortvarend. Het was Celeste Split die doorging met waar ze in de zaalfinale was gestopt, de eerste aanvallen werden 2x door haar succesvol afgerond. De eerste vier goals waren overigens allemaal damesgoals. Na 8 minuten was het al 6-3. TOP speelde aantrekkelijk en snel korfbal met mooie goals ondanks de warmte en liet DVO bij vlagen volkomen kansloos. Zowel aanvallend als verdedigend had TOP overwicht. Daarnaast lag het afrondingspercentage ook hoog. De 12-5 van Nick Pikaar was weer zo’n typische Pikaargoal waar het publiek zo van kan genieten. Bij 16-7 waren er nog 12 minuten te spelen in de eerste helft, de fase daarna was van TOP-zijde wat slordig en wat omzettingen in het spel van DVO hadden effect. Daardoor werd de voorsprong niet verder uitgebreid, maar kon DVO iets dichterbij kruipen. De ruststand werd daarmee 18-11.

Na rust kwam Wessel van Noort Paul Anholts vervangen. Het duurde enkele minuten voordat DVO de score opende. TOP had wat meer moeite om het spel te maken, maar beschikte over genoeg klasse om toch regelmatig te blijven scoren. DVO had inmiddels wat spelers van vak laten wisselen, had meer rebound en de doelpunten gingen wat gemakkelijker vallen. Daardoor kroop DVO iets dichterbij. Het was vooral aan de hand van Mick Snel die weer een goede wedstrijd speelde, dat de voorsprong 4 doelpunten (20-16) of meer bleef. De 21-16 was een knappe omdraaibal van ver, nadat Split Barbara Brouwer had vrijgespeeld. Ook Nick Pikaar had zijn vizier ouderwets op scherp staan en schoot de ballen met schijnbaar groot gemak door de korf. Bij 26-20 was de weerstand van DVO definitief gebroken en liep TOP uit naar 30-20. Dit gaf coach Jan Niebeek de kans nog enkele spelers uit TOP 2 speelminuten te geven. Wessel van Noort bekroonde zijn invalbeurt met een goal en Demi Postma maakte haar debuut op het hoogste niveau. Het gat van 10 doelpunten bleef tot het einde van de wedstrijd in tact. Eindstand 33-23 en een mooie overwinning waar niets op af te dingen was. Aanstaande zaterdag speelt TOP tegen de nog ongeslagen nummer 1 PKC in Papendracht. 

 

Doelpuntenmakers: Mick Snel (11), Nick Pikaar (7), Celeste Split (6), Daniel Harmzen (3), Sanne Jousma (2), Barbara Brouwer (2), Lara Boonstoppel en Wessel van Noort.

Share