Club nieuws

TOP/SolarCompleet 2 speelt gelijk tegen KZ/Hiltex 2: 26-26 (12-15)

Wat een mooie korfbalmiddag/avond was het zaterdag. Gestart werd met de heuse degradatiekraker tussen TOP A1 en PKC A1, die glansrijk door TOP werd gewonnen. Mooi om te zien hoeveel publiek er was om de ploeg te steunen. Daarna TOP 2 dat graag 2 punten aan het totaal wilde toevoegen om zo richting een play-off plek te gaan.

 

Een wedstrijd waarin TOP in de eerste helft weinig had in te brengen en veel moeite had met de zuiver schietende heren van KZ. De ploeg straalde te weinig uit en liet niet zien de strijd echt aan te willen gaan en de schoten missen de overtuiging. KZ kon door de sterke rebound maar blijven herhalen, terwijl TOP de bal regelmatig na 1 schot weer kwijt was. Bij 4-4 was er wel een hele mooie goal van Demi (met 1 hand) te noteren. Typerend voor het wat laconieke spel was de tegengoal 4 seconden voor rust: 12-15. In de rust werden de gemaakte afspraken nog maar een keer herhaald, maar het was toch KZ dat uitliep naar 12-17. Tessa was degene die puur op wilskracht de eerste goal na rust maakte. Vanaf minuut 28 kwam Thimo het veld in. Hij bracht een hele positieve energie mee en scoorde gelijk de 14-17. Nog even was het KZ dat het zuivere schot behield, maar de wedstrijd kantelde heel langzaam. Thomas kwam steeds beter in de wedstrijd en ook Mart ging zich met de score bemoeien. TOP kroop dichterbij en onder aanvoering van Thimo was het uiteindelijk Thomas die een door Fenna versierde strafworp benutte: 21-21 met nog 11 minuten op de klok.  KZ miste daarvoor een cruciale (onterechte) strafworp. Hierna ging de score om en om en de spanning was te snijden. Een heerlijke fase in de wedstrijd en de ploeg speelde als een team, terwijl in het spel van KZ foutjes kropen. De 26-25 van Wessel leek alsnog de winst voor TOP op te leveren, maar een omdraaibal betekende toch weer een gelijke stand. Lara gaf verdedigend alles wat ze kon, maar kreeg toch een strafworp tegen tot ieders onbegrip, inclusief die van KZ. Gelukkig is er dan nog zoiets als gerechtigheid, want de strafworp werd gemist. En daarmee bleef de stand 26-26.

 

Een punt gewonnen of verloren, de meningen waren achteraf nogal verdeeld, want gezien de achterstand van een aantal keren 5 doelpunten leek een punt mooi, maar toch “wat als” ...

 

Wat als: we vanaf minuut 1 dezelfde inzet en energie leveren

Wat als: we de gemaakte afspraken nakomen

Wat als: we de hele wedstrijd als team spelen

Wat als: we de achterstand niet zo laten oplopen

Wat als: we ons minder met de scheidsrechter bezighouden

Wat als: er minder persoonlijke foutjes worden gemaakt 

Wat als: KZ niet twee stippen had gemist

Wat als: we Winter niet hadden als aanjager. Ze hadden het weer goed bij het KNMI, was het vorige week “Winter komt eraan”, nu was het “Winter was er”.

 

Ja, wat als, gemakkelijk gezegd vanaf de bank, moeilijker in de uitvoering. Daarom een compliment aan de ploeg die het toch, al was het pas in de tweede helft, weer wist op te brengen om de knop om te zetten en samen voor een beter resultaat te gaan. 

 

Conclusie: alles bij elkaar genomen is een gelijk spel toch een mooi resultaat met voldoende perspectief voor de komende wedstrijden. Op naar plek 4!!

 

 

Share