Club nieuws

TOP - SKF (14-14)

T.O.P. baalt stevig
Afgelopen zaterdag was voor T.O.P. het hoogtepunt van de zaalkorfbalcompetitie: in een werkelijk schitterende ambiance en een meer dan stampvolle sporthal Wasbeek speelde T.O.P. de laatste wedstrijd van het seizoen tegen koploper SKF uit Veenendaal. Alleen bij winst zouden de Sassenheimers kampioen worden in de Hoofdklasse B. De wedstrijd eindigde echter in een anti-climax: een voorsprong van zeven doelpunten werd uit handen gegeven en een gelijkspel was het eindresultaat. Een groot compliment voor de ploeg uit Veenendaal die met een enorme drive en inzet, en met een fantastische inhaalrace en eindsprint het kampioenschap bemachtigde.

Het mag toch een wonder heten dat de Sassenheimse korfballers dit seizoen nog een gooi konden doen naar het kampioenschap. Toen in augustus vorig jaar de zaalindeling bekend werd gemaakt werd er in de bestuurskamer van de korfbalvereniging gepuft en gesteund en gaf niemand een cent voor de kansen van T.O.P.; zelfs coach Hans Heemskerk meende dat het een zwaar zaalseizoen zou worden en gokte op behoud in de Hoofdklasse. Nu, terugkijkend op het zaalseizoen 2006-2007, kan gesteld worden dat T.O.P. een goed seizoen heeft gehad: de ploeg is - ondanks alle ups en downs - beter gaan spelen, is in staat om over meerdere schijven te scoren, het spel is aantrekkelijker geworden en de sfeer en ambiance bij de thuiswedstrijden is - mede door de actieve supportersclub – uniek te noemen. Misschien was het wel te vroeg om deze progressie bekroond te zien met een kampioenschap in de Hoofdklasse B. Maar het kampioenschap lag zo dichtbij, dus dat maakt het gelijkspel van afgelopen zaterdag nog moeilijker om te verwerken.
T.O.P. startte de wedstrijd uiterst voortvarend en liep na 10 minuten al uit naar 3-0. De zuiverheid van de schoten was opvallend en er werd vanuit alle hoeken van het veld gescoord. Dit is de manier waarop de ploeg behoort te spelen. SKF was gekomen voor het kampioenschap en liet zich niet onbetuigd en kwam terug tot 3-2. De eerste helft was echter voor de thuisploeg. Er werd goed en geduldig gecombineerd, goed afgevangen en zuiver geschoten. SKF leek niet in goeden doen te zijn en probeerde op alle mogelijke manieren terug in de wedstrijd te komen. Ze konden echter niet voorkomen dat T.O.P. bij rust op een riante 9-4 voorsprong stond.
Ook na de rust leek T.O.P. op dezelfde wijze door te gaan met goed spel en goede scores. Na ongeveer 8 minuten spelen stond er alweer een stand van 12-6 op het scorebord. Op dat moment werd er door SKF een time-out aangevraagd en werd er gewisseld. Dit bracht een keerpunt in de wedstrijd. De tactisch sterke wissel (een lange heer werd ingebracht) aan de kant van SKF zorgde voor onrust en onzekerheid in de aanval van T.O.P.. De doelpuntenmachine aan de kant van T.O.P. viel compleet stil. SKF greep dit met beide handen aan door langzaam maar zeker de achterstand in te lopen. Waar T.O.P. faalde bij het scoren van goals en er foutjes in het spel slopen, groeide het zelfvertrouwen van de bezoekers. Terwijl T.O.P. in het resterende deel van de wedstrijd nog maar tweemaal tot score kon komen, kwam SKF een paar minuten voor het einde op gelijke hoogte (14-14). De laatste minuten verliepen bijzonder chaotisch waarbij de bal van de ene naar de andere vak ging. Geen van beide ploegen kwam meer tot score. T.O.P. had echter de volle winst nodig om SKF voorbij te steken. SKF dus de kampioen en vierde het feest dat T.O.P. zo graag had willen vieren. De ploeg uit Veenendaal speelt over twee weken tegen de kampioen van de Hoofdklasse A (KVS) en de winnaar promoveert naar de Korfbal League. Voor T.O.P. rest niets anders dan de wonden te likken en het volgend jaar opnieuw te proberen. Ondanks de enorme teleurstelling zijn er hoofdzakelijk positieve punten te melden over dit afgelopen zaalkorfbalseizoen. De sfeer en ambiance, het aantrekkelijke spel, de progressie die de ploeg heeft laten zien en de nog steeds ongeslagen status in de Wasbeek.

Komend weekend (10 maart) spelen de B1, C1 en D1 van T.O.P. om het Nederlands Kampioenschap. Op 14 april wordt de traditionale zaalkorfbalfinale in Ahoy gespeeld (Korfbal League). De rest van de vereniging heeft even een paar weken rust voordat de wedstrijden op het veld weer beginnen. Op zaterdag 31 maart wordt de competitie op het veld weer hervat.

Share