Club nieuws

TOP - SKF (13-14)

T.O.P. verliest onnodig van SKF

Afgelopen zaterdag speelde T.O.P. de thuiswedstrijd tegen SKF uit Veenendaal. Na een flitsende beginfase moesten de Sassenheimers de punten toch aan SKF laten: er werd met 14-13 verloren. T.O.P. mist de schotkracht om het verschil te maken.

Opnieuw zijn T.O.P. en SKF ingedeeld in dezelfde Hoofdklasse zaalkorfbal. Vorig zaalseizoen eindigde de ploeg uit Veenendaal net boven de Sassenheimers, en ook dit seizoen doen beide ploegen weinig voor elkaar onder. T.O.P. op een derde plaats met 12 punten en SKF vierde met 11 punten. SKF was vooraf wel getipt als een mogelijk titelkandidaat, maar speelde tot afgelopen zaterdag geen rol van betekenis in de strijd om het kampioenschap in Hoofdklasse B. T.O.P. heeft zich na een moeizaam begin van de competitie goed hersteld met overwinningen op koplopers KVS en Vriendenschaar, maar verloor afgelopen week afgetekend van Oranje Wit uit Dordrecht. Beide ploegen waren dus tot de tenen gemotiveerd om te winnen.

T.O.P. kwam als beste uit de startblokken en nam al snel een 4-0 voorsprong. Er werd snel rondgespeeld en de schoten van de T.O.P.-aanvallers waren in deze fase nog uitermate effectief. Het massaal aanwezige publiek en de luid toeterende supporters waren verrast door deze snelle opening en het ogenschijnlijk onmachtige SKF. De snelle gele kaart voor Stanley Larde (na 5 minuten spelen), die zijn tegenstander omver duwde na een verkeerd genomen vrije worp, bracht SKF echter bij zinnen en het eerste doelpunt viel ook bij de bezoekers. Vanaf dat moment werd het weer een echte wedstrijd, hoewel T.O.P. nog de luxe kenden van een 6-1 voorsprong. De lange aanvallen van SKF, de goede rebounds, en de onmacht van de T.O.P.-schutters om de vele kansen te verzilveren zorgde voor een 9-7 ruststand. In de rust werden de T.O.P. jeugdploegen B1 en C1 gehuldigd die op 11 maart aanstaande naar het Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal gaan. Een kroon op het werk van de jeugdopleiding van T.O.P..

Na de rust was het SKF dat effectiever was in de score, waar T.O.P. naarstig op zoek was naar rendement uit de vele schoten. Opmerkelijk was dat de scores bij SKF beter verdeeld waren over alle spelers, terwijl het aan T.O.P. zijde toch moest komen van Stanley Larde (5 goals) en met name puntspeler Steven Baart niet aan bod kwam (2 goals). Langzaam maar zeker liep SKF in om op 11-11 op gelijke hoogte te komen. Direct daarna nam SKF zelfs brutaal de leiding (11-12). T.O.P. had hier geen antwoord op en kwam slechts moeizaam op gelijke hoogte (12-12 en 13-13). In deze fase oogde het Sassenheimse spel gehaast en chaotisch en spraken de spelers hoorbaar hun ongenoegen uit over enkele beslissingen van het arbitrale duo uit Friesland. Hieruit sprak de frustratie over het missen van enkele strafworpen alsmede de onmacht om tot score te komen. Ook het inbrengen van Maaike Moolenaar, Ellen Matze, Michael Star en Felix van der Sommen had niet het gehoopte effect bij T.O.P.. Het was uiteindelijk een afstandsschot dat SKF 1 minuut voor tijd de winst bezorgde (14-13 verlies voor T.O.P.).

T.O.P. had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door deze wedstrijd te winnen. Niet alleen had dit de Sassenheimers het broodnodige extra zelfvertrouwen kunnen bezorgen voor de resterende 3 wedstrijden, maar door het verlies van koplopers KVS en Vriendenschaar had T.O.P. de competitie weer spanning kunnen geven. Nu is het SKF dat op een derde plaats terecht komt en nog maar 3 punten achter staat op beide koplopers. De falende schotkracht van de Sassenheimse aanvallers heeft SKF de gelegenheid gegeven de winst naar zich toe te trekken. Komende zaterdag mag T.O.P. laten zien dat het zich kan herstellen van dit verlies in de thuiswedstrijd tegen Drachten. De wedstrijd begint om 19:20 uur in sporthal Wasbeek.

Share