Club nieuws

TOP - SDO (14-10)

TOP SLUIT COMPETITIE AF MET OVERWINNING

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag alweer de laatste competitieronde van de zaal op het programma. Gezien de stand op de ranglijst was er voor de Sassenheimers weining eer meer te behalen. De op voorhand beoogde doelstelling om te handhaven in de hoofdklasse B was immers vorige week al gerealiseerd. Wat restte was het vervullen van de sportieve plicht tegen SDO uit Kamerik. Voor de ploeg uit Kamerik was de wedstrijd nog van groot belang. Bij winst zou dit team zich definitief handhaven en bij een eventueel verlies zouden zij nog rechtstreeks kunnen degraderen. In een matig duel waren het de Sassenheimers die aan het langste eind trokken. Direct gevolg was degradatie voor SDO en door de overwinning van TOP kon DVO uit Bennekom zich op de laatste wedstrijddag handhaven.

In een goed gevulde Sporthal de Wasbeek beleefde de ploeg uit Sassenheim een bliksemstart. Binnen de kortste keren stond er door doelpunten van onder andere Tim van der Horst en Anouk Knops een 3-0 voorsprong op het scorebord. SDO dat zich toch wel degelijk bewust moest zijn van de belangen leek in deze beginfase last te hebben van de zenuwen. Na twaalf minuten spelen wist de ploeg uit Kamerik eindelijk de eerste score aan te tekenen en luttele minuten later vonden zij door een afstandschot ook weer de aansluiting, 3-2. Op deze stand kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van TOP. Opvallend was dat SDO zich uit het spel liet halen door de beslissingen van de scheidsrechter. Daar waar de ploeg uit Sassenheim zich deze competitie regelmatig uit de tent liet lokken door scheidsrechterlijke dwalingen was het nu de beurt aan SDO. De Sassenheimers daarentegen bleven heerlijk vrijuit korfballen en de score gedurende de eerste helft liep dan ook fors op. Vijf minuten voor rust leek de stand al zo goed als onoverbrugbaar 9-3. In het fluitsignaal werd de score nog teruggebracht tot 9-4, maar op basis van de krachtsverhoudingen leek de 2e helft niet meer te worden dan een formaliteit.

De start van het tweede bedrijf was echter duidelijk voor SDO. De ploeg uit Kamerik leek het belang van de wedstrijd eindelijk te beseffen. Door een aantal fraaie scores brachten zij de stand terug tot 9-6 en de aansluitingstreffer leek naderbij. Het was echter Judith Kok die het gaatje weer sloeg naar 4 punten. Toch sierde het de ploeg uit Kamerik dat zij bleven geloven in een goede afloop. Op de stand van 11-8 kregen zij ook een aantal prima kansen om de achterstand te verkleinen maar de scherpte ontbrak. Toen Sander Harmzen 9 minuten voor tijd de 12-8 binnen schoot was de wedstrijd eigenlijk beslist. SDO deed er van alles aan om in de eindfase nog een wonder te bewerkstelligen maar het mocht allemaal niet meer baten. De Sassenheimers pakten een goede 14-10 overwinning en door de winst van DVO op Drachten degradeerde de ploeg uit Kamerik op de laatste wedstrijddag.

Share