Club nieuws

TOP - Rodenburg (15-20)

T.O.P. verliest van Rodenburg

Met twee thuiswedstrijden in het vooruitzicht wilde de korfballers uit Sassenheim het publiek wel eens wat laten zien. T.O.P. had echter geen antwoord tegen een ploeg in topvorm: 15-20 verlies tegen Rodenburg.

De start van het veldseizoen verloopt toch wat stroef voor T.O.P.. Verlies in de eerste wedstrijd, een gelijkspel in de tweede en winst in de derde. De opgaande lijn lijkt er in te zitten en de ploeg ging dan ook goed gemutst van start tegen de nummer twee op de ranglijst: Rodenburg uit Leek (Groningen). De ploeg uit Leek had echter totaal geen last van de lange reis en nam botweg het initiatief aan het begin van de wedstrijd. Na een minuut of 10 stond er al een stand van 2-7 op het scorebord in het nadeel van de Sassenheimers. De schutters van Rodenburg waren zelf verrast door het enorme rendement van hun schoten: bijna elke doelpoging werd omgezet in een goal. Verrassend was ook het feit dat met name de bezoekende dames de aanval opzochten, maar dat was een bewuste keuze van de Rodenburg coach Jan Pieper.

Het laatste kwartier van de eerste helft kreeg T.O.P. schijnbaar wat meer grip op het scoreverloop en kon de inhaalrace worden ingezet. Of misschien was er in deze fase gewoon even wat meer geluk voor het Sassenheimse achttal van coach Hans Heemskerk. Aan kansen had de ploeg immers geen gebrek, maar het schortte in deze wedstrijd toch met name aan het afmaken hiervan. Kort voor rust gaf T.O.P. de stand een hoopvol aanzien door 11-12 te scoren. Dat beloofde veel voor de tweede helft en de fanclub van T.O.P. bereidde zich dan ook voor om flink hard te zingen en op de trommels en andere muziekinstrumenten te spelen.

De hoop werd echter snel de grond in geboord door een zeer snelle goal van Rodenburg, direct na de rust (11-13). Deze achterstand werd niet meer ingehaald en werd aan het einde van de wedstrijd zelfs nog vergroot doordat T.O.P. meer risico nam. De Sassenheimers waren gewoon niet bij machte de sterk spelende en scorende dames van Rodenburg af te stoppen. Daarnaast heeft T.O.P. nog steeds problemen met het afmaken van de kleine kansen rond de paal (schoten van korte afstand en kansjes uit de rebound). Er werd uiteindelijk (verdiend) verloren met 15-20, wat zure gezichten opleverde. De tegenstander was gewoon beter en scherper. T.O.P. neemt hiermee voorlopig even afscheid van de bovenste regionen van de Overgangsklasse. De belangrijkste (scorende) spelers waren vandaag Ewout van der Kooij, Bregtje van Drongelen en Stanley Larde.

Volgende week speelt T.O.P. weer een thuiswedstrijd, tegen Sporting Trigon uit Leiden dat na de winst op LDODK nu verrassend tweede staat. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 15:30 uur op het veld van T.O.P. aan de Sportdreef te Sassenheim.

Share