Club nieuws

TOP/Quoratio doet wat het moet doen

Op de eerste echte zomerse dag werd met de winst op OVVO/deKroon een goede stap gezet richting de kruisfinales. De verwachte winst op het onderaan staande OVVO lag in de lijn der verwachtingen, maar kwam verrassend moeizaam tot stand. Dat de hoge temperatuur daaraan debet was leek een oorzaak, maar was zeker geen excuus.

Met Thomas in de basis voor Mick en Friso weer terug begon TOP goed aan de wedstrijd. Thomas begon de wedstrijd gelijk met een onderschepping en groeide naarmate de wedstrijd vorderde tot de aanjager in zijn vak. Celeste opende, net als vorige week, de score. Dat OVVO vocht voor de laatste kansen op een betere uitgangspositie tegen de beslissende wedstrijd tegen Oranje Wit, bleek al snel. OVVO was veel feller in de duels, kon veel herhalen op het schot door een prima rebound, had net iets minder kansen nodig en gaf TOP weinig kans om lekker in de wedstrijd te komen. Vanaf de 2-2 nam OVVO brutaal het initiatief en gaf dit de eerste helft niet meer uit handen. Bij de TOP-spelers ontbraken een beetje de beleving, concentratie en zuiverheid. Want er waren vooral in het eerste aanvalsvak mooie combinaties en kansen, maar slechts weinig succesvolle afronding. Pas bij 5-9 werd er overgeschakeld naar een iets hogere versnelling en dat had gelijk twee doelpunten van Thomas en Rianne tot gevolg. Hierdoor was de achterstand een overbrugbare in een overigens weinig doelpuntrijke eerste helft: 7-9.

De tweede helft begon veelbelovend, want in minder dan 4 minuten hadden Nick, Jet en Barbara de achterstand omgebogen in een 10-9 voorsprong. En nu erop en erover dachten we langs de lijn. Maar OVVO kwam weer gelijk. Na veel loop- en afvangwerk (ik geef het je te doen in 28 graden) van Nick werd Celeste twee keer mooi in stelling gebracht en toen vervolgens Thomas met een heel slim omdraaiballetje de 13-10 noteerde leek het verzet van OVVO toch gebroken. Het gaatje was er nu, maar OVVO gaf niet op en bleef redelijk in het spoor. Dichterbij dan 1 doelpunt (18-17) kwam OVVO overigens niet, want steeds wist TOP de voorsprong vast te houden en op de momenten dat het nodig was te scoren. Toen ook Nick zich nadrukkelijk met score ging bemoeien was het al wel duidelijk dat TOP toch een gewonnen wedstrijd aan het spelen was. Rianne werkte weer lekker aan haar schotpercentage en schoot met haar vijfde goal de 22-17 binnen. Even later deed Celeste hetzelfde. De twee laatste goals van OVVO waren nog voor de statistieken, maar veranderden niets aan de twee punten die TOP weer kon bijschrijven. Eindstand 23 - 21. De kruisfinales komen dichtbij……

 

Doelpunten: Rianne (5), Celeste (5), Thomas (4), Nick (4), Friso (2), Barbara (2) en Jet

STAND EREKLASSE B

 

      P W G V voor tegen
1 TOP/Quoratio 8 14 7 1 0 179 156
2 PKC/SWKGroep 8 13 6 1 1 207 145
3 KZ/Hiltex 8 11 5 2 1 184 155
4 Dalto/BNApp.nl 8 6 3 5 0 148 172
5 Oranje Wit (D) 8 2 1 7 0 135 190
6 OVVO/De Kroon 8 2 1 7 0 150 185

 

 
Share