Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP - PKC spannend tot aan de laatste minuten

Een tactische aanpassing van de speelwijze van TOP/LITTA zorgde voor een geheel andere maar wel spannende wedstrijd tussen TOP en PKC. Lang ging het gelijk op. Het slotakkoord was echter toch voor PKC/VERTOM.  Eindstand 14-17. 

Met Julia terug in de basis en tactische aanpassingen werd TOP-PKC een geheel andere wedstrijd dan we gewend zijn. TOP leverde veel strijd, vocht voor iedere bal en dat had ook duidelijk resultaat. Het aantal PKC schotkansen nam aanzienlijk af. PKC pakte weliswaar de voorsprong, maar TOP wist het gaatje steeds klein te houden. Met twee goals zette Barbara vlak voor rust TOP zelfs weer op gelijke hoogte, slechts 6-6.

De tweede helft startte niet anders. TOP bleef de druk hoog houden en kon daardoor het beperkt scorende PKC goed blijven volgen. Halverwege de tweede helft kwam via twee goals van Frank TOP zelfs op een voorsprong (13-11).

Daarna verliep het verdedigende spel van TOP wat moeizamer en de afronding minder. Vooral Nienke Hintzbergen en invaller Marijn van den Goorbergh zorgden dan ook met hun doelpunten dat PKC op gelijke hoogte kwam en zelfs een klein stukje uit kon lopen. PKC kwam “er op en er over” zoals dat heet. Van 13-13 liepen ze uit naar 13 - 17. Met nog anderhalve minuut op de klok maakte Rabobank player ot the match Frank Mostard nog het laatste doelpunt, wat zorgde voor de eindstand 14-17.

 

a.s. dinsdag staat de volgende topper gepland, de inhaalwedstrijd TOP/LITTA - DVO/ACCOUNTOR. Uiteraard ook weer live te volgen op Eyecons.com

Share