Club nieuws

TOP overklast KCC: 42-19

Het was dat de hoge score in het oog sprong, anders was de wedstrijd van TOP/SolarCompleet en KCC/SO natural misschien al direct vergeten. 

 

Van een wedstrijd was alleen op papier sprake geweest: de 42-19 eindstand behoefde weinig toelichting. Toch viel KCC weinig te verwijten: het trof TOP, vooral in de eerste helft, in een weergaloze vorm.


Tegenstanders met bescheiden competitiedoelen zeggen het vaker: tegen clubs als TOP en PKC verwacht je in principe geen punten. Hoe reëel ook, een excuus om dan maar op halve kracht te gaan spelen, is het nooit. Anders dan de uitslag deed vermoeden, hoefde KCC zichzelf weinig te verwijten. TOP speelde gewoonweg uitstekend en dat was de voornaamste reden van de opvallend grote uitslag.

“We hadden niet op punten gerekend”, bevestigde Julian Middelkoop nog eens de moeilijke opgave van zijn ploeg. “Je gaat beginnen met je eigen strijdplan en dan hoop je zo lang mogelijk mee te kunnen. Alleen liep TOP wel erg snel weg en dan weet je dat het een moeilijke avond gaat worden”. 

Het was misschien een onbeduidend detail maar de eerste vijf minuten kon KCC nog meekomen tot 4-3. In hetzelfde tijdsbestek daarna werd de partij echter inderdaad al beslist. Er waren nog geen elf minuten gespeeld toen TOP al met 12-4 leidde en er was geen enkele aanleiding om aan te nemen dat die stand uit de lucht kwam vallen. TOP speelde op alle vlakken sterk: in de aanval snel en trefzeker, in de verdediging was de druk op KCC zo hoog dat de uitploeg nauwelijks tot kansen kwam.

TOP hield dat niveau de hele eerste helft vast en liep tot de rust uit naar een ongekende 24-6 voorsprong, “In de rust zeiden we dan maar dat we in de tweede helft weer bij 0-0 zouden beginnen’, zei Middelkoop over de onmogelijke missie van KCC. “Het ging ook iets beter al merkten we wel dat zij de druk op de verdediging een beetje lieten gaan. Doordat wij ons aan onze afspraken hielden en niet de tactiek veranderden, konden we toch nog wat goals maken”. Vijf daarvan vielen er op rij, van 39-12 werd het in korte tijd 39-17.

Frank Mostard bleef - tekenend voor zijn mentaliteit - met een kritische blik kijken met name naar dat laatste moment. “Natuurlijk was dit een heerlijke pot. Maar over de tweede helft ben ik niet tevreden want daarin gaven we de goals te makkelijk weg. Ik wil in zo’n wedstrijd mijn traningsmoment kunnen pakken en dat was vandaag in de verdediging. Daar lieten we het echter na de rust lopen”. “Maar ik heb natuurlijk ook genoten van bijvoorbeeld de heerlijke acties met Mick”. Mostard noemde de goal zelf niet specifiek maar de 39-12 die hij Mick Snel uit een vrije bal liet maken, was een van die hoogtepunten.

Het was nog een gewetensvraag aan Julian Middelkoop, of hij ook nog kon genieten van de acties van TOP. “Van zo’n verlies kun je niet genieten, dat zou ook raar zijn als speler. Maar de acties van bijvoorbeeld Celeste of Mick zijn wel pure klasse. Ervan genieten is niet het woord maar het is wel heel leerzaam”.

TOP had geen enkel nadeel gehad van de wissel in de tweede helft van Jet Hendriks door Roos Verheugt of het helemaal ontbreken van Paul Anholts met een lichte blessure. Wessel van Noort draaide reboundend en aanvallend zo goed mee dat hij zelfs tot Erima Player of the Match werd gekozen.

Share