Club nieuws

TOP - Oranje Zwart (17-10)

TOP HEEFT WEINIG TE DUCHTEN VAN ORANJE ZWART

Na de goede overwinning van vorige week tegen Wit Blauw uit Kampen hadden de Sassenheimers weer enigszins kans op het kampioenschap in de overgangsklasse B. Om uitzicht te houden op deze titel moest afgelopen zaterdag wel afgerekend worden met Oranje Zwart uit Kampen. Een ploeg die in de onderste regionen van de competitie meedraait, maar waar wel degelijk rekening mee gehouden moest worden. De eerste wedstrijd in Zwolle werd door TOP toendertijd ternauwernood gewonnen. Afgelopen zaterdag was alles echter anders. TOP schoot er lustig en haarscherp op los en Oranje Zwart diende als gewillige figurant. Direct gevolg was een ruime en dik verdiende overwinning. Door deze winst en het verlies van directe concurrent Albatros heeft de ploeg uit Sassenheim- 3 wedstrijden voor het einde van de competitie- de kampioenskansen weer in eigen hand. Met uitwedstrijden tegen het sterke Vriendenschaar en Excelsior in het vooruitzicht zijn deze kansen echter nog wel gering.

Het was Daniel Harmzen die al na 18 seconden uit een vrije kans onder de korf de toon voor de wedstrijd zette. Het fraaie voorjaarsweer leek een positieve uitwerking te hebben op de poloeg uit Sassenheim, want nog geen minuut later was het Stanley Larde die met een afstandschot de 2-0 aantekende. Daar waar menigeen dacht dat deze uitstekende start geen vervolg zou krijgen kwam bedrogen uit. Als goed gevulde paaseieren vielen de treffers door de mand. Na 6 minuten spelen was de stand reeds opgelopen tot 6-0 en Oranje Zwart werd in deze beginfase totaal overrompeld. Pas na zon 12 minuten spelen wist de ploeg uit Zwolle de eerste treffer te noteren, 6-1. Toen 3 minuten later de stand zelfs werd teruggebracht naar 6-2 leek de aansluiting weer nabij. Toch was het weer de ploeg uit Sassenheim die kwam met een offensief. Niet eens zozeer het scorepatroon, maar meer het vertoonde spel was in deze fase meer dan het aanzien waard. Veel variatie, snelle balcirculatie en fraaie hoogstandjes waren deze eerste helft een lust voor het oog. Nadat het rustsignaal had geklonken was de stand opgelopen naar een comfortabele 9-3.

Ook de tweede helft begon de ploeg uit Sassenheim voortvarend. Het goede spel uit de eerste helft werd doorgetrokken en ook Oranje Zwart leek scherp te beginnen. De eerste tien minuten werd er om en om gescoord en na zon vijftien minuten spelen was de voorsprong nog steeds zeer ruim, 14-7. De ploeg uit Zwolle leek vervolgens met 2 snelle treffers de aansluiting te hervinden, maar dit leek een zeer korte en direct de laatste opleving. Door treffers van onder meer Sander Harmzen en Michael Star werd het vonnis zon tien minuten voor tijd definitief voltrokken, 16-10. De laatste minuten van de wedstrijd zag coach Harold Jellema zelfs nog kans een viertal junioren speeltijd te gunnen. Na het laaste fluitsignaal was de eindstand van 17-10 terecht. De ploeg uit Zwolle gaat de komende weken de strijd aan met het degradatiespook en TOP zal alle zeilen bij moeten zetten om het begeerde kampioenschap in de overgangsklasse B in de wacht te kunnen slepen.

Zaterdag aanstaande staat de belangrijke wedstrijd tegen Vriendenschaar in Hardinxveld op het programma. Aanvang 15.30 uur.

Share