Club nieuws

TOP - Noordenveld 21-14

TOP SLUIT JAAR MET GOED GEVOEL AF
Na de ontluisterende nederlaag vorige week tegen het laag geklasseerde Vriendenschaar hadden de korfballers van TOP afgelopen zaterdag wat goed te maken. Tegenstander in Sporthal de Wasbeek was het Rodense Noordenveld.
Een team dat net als de ploeg uit Sassenheim in de competitie zes wedstrijdpunten had behaald. De inzet van deze wedstrijd was groot. De verliezer zou zich voorlopig gaan mengen in de strijd om degradatie en de winnaar zou aansluiting behouden met de bovenste plaatsen op de ranglijst. Aangezien de Sassenheimers de ambitie hebben dit seizoen mee te draaien aan de kop van de ranglijst was winst noodzakelijk. In een aantrekkelijk duel was het uiteindelijk de ploeg uit Sassenheim die er met de winst vandoor ging en dus met een goed gevoel uitkijkt naar de sportieve kansen in het nieuwe jaar.

Voor de wedstrijd was de entourage in Sporthal de Wasbeek weer uitstekend. Onder het genot van opzwepende muziek en de TOP mascotte ICE werd het publiek enthousiast gemaakt voor het treffen tegen Noordenveld. Ook de spelers van TOP leken extra krachten uit deze prima sfeer te halen want de start van de wedstrijd was furieus. Binnen luttele minuten waren het Daniel Harmzen en Wendy Plijter die de Sassenheimers met fraaie treffers op voorsprong brachten, 2-0. Het was echter Noordenveld dat gedurende de eerste helft het betere van het spel zou hebben. De ploeg uit Roden kenmerkte zich door het spelen van lange aanvallen om uiteindelijk te komen tot een succesvolle afronding. Deze tactiek pakte de eerste 20 minuten goed uit. TOP zag de snelle voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en keek tien minuten voor de rust zelfs tegen een achterstand van twee punten aan, 6-8. Het sierde de ploeg uit Sassenheim dat er, ondanks het lange aanvalsspel van Noordenveld, bij balbezit goed gezocht werd naar de eigen kansen. Het zoeken naar de juiste afronding leverde in het slot van de eerste helft ook het benodigde rendement op. Direct resultaat hiervan was een minimale voorsprong met de rust, 11-9.

De tweede helft was het Noordenveld dat direct de aansluitingstreffer liet noteren, 11-10. Gedurende het eerste kwartier zou het TOP zijn dat het gaatje weer op 2 bracht en was het Noordenveld dat het verschil weer wist te verkleinen naar 1. Tot een stand van 14-13 was dit het spelbeeld van het tweede bedrijf. Op een stand van 15-13 was het echter Daniel Harmzen die TOP voor het eerst op een voorsprong van drie punten bracht. Daar waar wedstrijden van de Sassenheimers dit zaalseizoen spannend waren tot het laatste moment was het verzet van Noordenveld op dat moment direct gebroken. TOP wist de score uit te bouwen en bleef verdedigend geconcentreerd spelen. Noordenveld zag hierdoor geen kans meer het geliefde lange aanvalsspel te spelen en was qua scorend vermogen het spoor volledig bijster. De uiteindelijke nederlaag van 21-13 was daarom ook enigszins geflatteerd. Grootste winstpunt van deze boeiende strijd was de dat de Sassenheimers de aansluiting met de kop van de ranglijst hadden behouden.

Share