Club nieuws

TOP - Nieuwerkerk (22-14)

T.O.P. uiteindelijk toch beter
Afgelopen zaterdag speelde T.O.P. de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk. Eerder die week, op woensdag, hadden de Sassenheimers al kennisgemaakt met deze ploeg. Het competitieprogramma moest door interlandverplichtingen wat worden aangepast, vandaar die ongebruikelijke doordeweekse wedstrijd. Die wedstrijd eindigde in een – voor T.O.P. – teleurstellend gelijkspel (13-13). Afgelopen zaterdag beheerste T.O.P. de wedstrijd van begin tot eind en won het afgetekend met 22-14.

De start van de wedstrijd verliep voor de thuisploeg moeizaam: Nieuwerkerk nam het initiatief en kwam op een 1-3 voorsprong. T.O.P. miste in die fase de scherpte terwijl de jonge ploeg uit Nieuwerkerk aan den Ijssel, gesterkt door het gelijke spel eerder in de week, hoopte op een nieuwe verrassing. T.O.P. kwam na pakweg 10 minuten pas wat meer op stoom en halverwege de wedstrijd kwam het langszij (5-5). Nog eenmaal wist Nieuwerkerk op voorsprong te komen (5-6), maar daarna trok T.O.P. de wedstrijd naar zich toe. Het liet zich door het fysieke spel van de bezoekers niet meer uit het spel brengen, Nieuwerkerk zag hun inspanningen om T.O.P. uit het spel te halen nog voor de rust bestraft met een gele kaart. Bij de rust stond de thuisploeg met 12-7 voor.
Na de rust leek T.O.P. aanvankelijk als beste uit de startblokken te komen (14-7). Na ongeveer 10 minuten spelen was er een opleving aan de kant van de bezoekers, met name door doelpunten van de dames. Het massaal aanwezige publiek veerde op toen een stand van 15-13 werd bereikt. T.O.P. maakte echter aan alle verwachtingen een einde door een versnelling hoger te gaan spelen Dit resulteerde al snel in 17-13 halverwege de wedstrijd waarna de weerstand van Nieuwerkerk was gebroken. De resterende speeltijd werd het verschil van 8 doelpunten gemaakt door snel en gevarieerd korfbal waarbij opviel dat in deze fase de doelpunten erg gemakkelijk vielen. Een belangrijke rol in scorend opzicht was weggelegd voor Leon Braunstahl, Daniel Harmzen en Bregtje van Drongelen die met elkaar goed waren voor een productie van 18 goals. De eindstand werd bepaald op 22-14.
Hoewel T.O.P. haar aspiraties op het kampioenschap niet onder stoelen of banken steekt is de les wel geleerd dat ogenschijnlijk mindere tegenstanders niet onderschat mogen worden. De ploeg uit Sassenheim zal iedere wedstrijd scherp en geconcentreerd moeten zijn om een goed eindresultaat aan het einde van het veldseizoen neer te zetten. Complimenten overigens aan de jeugdige ploeg van Nieuwerkerk dat ze het T.O.P. zo lastig hebben gemaakt in deze beide wedstrijden. T.O.P. staat voorlopig bovenaan in de Overgangsklasse B (5 punten uit 3 wedstrijden, en als enige ploeg nog ongeslagen) terwijl mede-favorieten De Meeuwen, Vriendenschaar en De Meervogels inmiddels al punten hebben verspeeld. Volgende week speelt T.O.P. 1 de uitwedstrijd tegen – het ook niet te onderschatten - Albatros te Zwijndrecht. Deze wedstrijd begint daar om 16:00 uur.

Share