Club nieuws

TOP - Meervogels (18-16)

TOP terug in titelrace na overwinng op lijstaanvoerder.

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag een cruciaal duel op het programma. In Sporthal de Wasbeek kwam namelijk de Meervogels op bezoek. Deze ploeg uit Zoetermeer bekleedde de koppositie in de hoofdklasse B met een voorsprong van 3 punten op de club uit Sassenheim. Om nog aanspraak te kunnen maken op de felbegeerde titel in deze hoofdklasse moest er daarom simpelweg worden gewonnen. In een afgeladen en sfeervolle Sporthal bewees TOP zich een goede dienst. In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen werd Meervogels- met bij vlagen oogstrelend spel- vakkundig opzij gezet. Omdat het Veenendaalse SKF- dat momenteel tweede staat op de ranglijst- ook een punt verspeelde bij DVO uit Bennekom ligt de weg naar boven weer geheel open.

Het was TOP dat vanaf het beginsignaal direct het initiatief in de wedstrijd pakte. Zoals vaker deze competitie tekende de Sassenheimers voor de eerste score, dit keer was het Bregtje van Drongelen met een schot van afstand. De ploeg uit Sassenheim hield dit initiatief tot een stand van 4-3. Hierna brak een fase aan waarbij vooral de heren van de Meervogels zeer scherp schoten. Dit resulteerde na een kwartier spelen zelfs in een eerste achterstand van, 5-6. Toch was het TOP dat het beste van het spel had. Veel variatie in de aanval, een hoog schot percentage en scores die bij verschillende spelers vandaan kwamen leverde in de slotfase van de eerste helft een ijzersterk offensief op. Vlak voor het rustsignaal was de stand dan ook opgelopen naar 10-8 in het voordeel van TOP. In deze laatste minuten wisten de Sassenheimers zelfs nog een extra score aan te tekenen doordat Stanley Larde een prima aanval- die bijna twee minuten in beslag nam- met een afstandschot wist te bekronen.

In de beginfase van de tweede helft wist de ploeg uit Sassenheim het gaatje van drie punten in eerste instantie te behouden. Meervogels zette alles op alles om bij te blijven en wist het gat na een kleine tien minuten spelen toch te verkleinen naar 2 punten, 14-12. Onder luide toejuichingen van de supporters wist TOP zich toch weer te herpakken. Het sierde de ploeg dat er in deze fase vooral rustig en bekeken werd gekorfbald. Bij de ploeg uit Zoetermeer begon de kaars langzaam te doven en dit was mede te danken aan het prima verdedigend werk dat het vak van Sander Harmzen wist te leveren. Een kwartier voor tijd was het Michael Star die TOP weer op een voorsprong van 3 punten wist te zetten en het moment om de wedstrijd definitief te beslissen leek aanstaande. Toch gebeurde dit niet direct. Het uitdelen van de genadeklap lijkt een wedstrijdelement dat TOP nog onvoldoende beheerst. Ook nu kreeg Meervogels in een rommelige slotfase nog volop mogelijkheden om het gaatje van drie punten weer te verkleinen maar wisten zij deze kansen niet te verzilveren. Zelfs een strafworp was op dit cruciale moment in de wedstrijd niet aan de ploeg uit Zoetermeer besteed. Zeven minuten voor tijd was het uiteindelijk Daniel Harmzen die de wedstrijd met een droog afstandschot definitief in het slot gooide, 13-17. Toen na het laaste fluitsignaal de stand van 18-16 op het scorebord stond was de definitieve aansluiting met de kop van de ranglijst weer hervonden.

Volgende week speelt TOP de lastige uitwedstrijd tegen DVO uit Bennekom. Aanvang 19.30 uur

Share