Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA zet eerste stap tegen PKC/Vertom

TOP staat in de play-offs met 1-0 voor op PKC/Vertom. In een bloedstollende eindfase was TOP trefzekerder en won uiteindelijk met 21-22. Het was een echte play-off wedstrijd waarin TOP drie kwart van de wedstrijd voldoende controle had en de betere ploeg was. Ruststand was 11-13. Na de rust kwam PKC terug en maakte de achterstand van 14-18 goed en kwam op voorsprong (19-18). Beide ploegen maakte op dat moment aanspraak op de winst, maar het was TOP dat bij 20-19 drie keer op rij scoorde en zo de winst veilig stelde.

  
Wedstrijden tussen PKC en TOP zijn altijd beladen. Deze keer was dat niet anders, maar wel een andere dan andere. Het was de eerste keer dat TOP PKC in de play-offs tegenkwam. Het werd daarnaast ook een ontmoeting tussen trainers die elkaar heel goed kennen. Leon, Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp werkten immers ook jaren samen bij Team NL. Bas Harland is nog eens de achterneef van Jennifer. En wie herinnert zich de Ahoy finale 16 april 2011 ?. Kortom, de trainingsstaf kent elkaar door en door. Dat geldt ook zeker voor vele spelers in het veld, de internationals in beide teams speelden vaak samen voor oranje.
 
Bij TOP startte de van een elleboogblessure herstelde Nick Pikaar weer in de basis. Julia Schuiling was ook weer volledig inzetbaar, maar zij begon op de bank. De beginfase was voor TOP, de eerste twee schoten van PKC werden door Tim en Mick verdedigd. Barbara maakte vervolgens het eerste doelpunt van de wedstrijd. PKC kwam hierna snel gelijk en nam zelfs een kleine voorsprong. TOP verdedigde heel sterk en won vaak de rebounds. Het eerste aanvalsvak van PKC kwam daardoor maar moeilijk in de wedstrijd. De duels werden op het scherpst van de snede gespeeld, soms ook over het randje, maar de scheidsrechters lieten veel doorgaan.
Tot 6-6 ging de wedstrijd gelijk op. TOP was op dat moment de betere partij, en mede door een zuivere Celeste die al haar vierde goal (uit 9 pogingen) scoorde werd het 7 - 10. TOP stoorde zich weinig aan het achter verdedigen van PKC en schoot regelmatig ook zonder rebound de ballen binnen. Steeds als PKC aansluiting kreeg (waarin Jelmer Jonker de hoofdrol speelde), was het TOP dat de voorsprong op 2 doelpunten kon houden. Met rust was het 11-13.
 
Direct na rust volgde een hele doelpuntrijke en mooie fase. Barbara schoot TOP naar 11-14 en 11-15. Vervolgens scoorde PKC in 1,5 minuut drie keer en antwoordde TOP weer met drie goals in 2 minuten: 14 - 18. Zo waren er in 4,5 minuut al 9 goals te noteren. Een wedstrijd om van te smullen. Hierna werden Olav van Wijngaarden en Richard Kunst van vak gewisseld. Deze wissel had effect. Met name de rebounds gingen beter lopen bij PKC. Hierdoor ontstond meer vertrouwen bij PKC, ze had langere aanvallen en kroop dichterbij. TOP had in het laatste kwartier van de wedstrijd meer moeite om tot scoren te komen. Er brak maar liefst een doelpuntloze fase van 11 minuten aan en daarvan profiteerde PKC ten dele. De achterstand van 14-18 was na 12 minuten omgebogen tot een gelijke stand. TOP miste helaas een strafworp en PKC kwam voor het eerste sinds lange tijd weer op voorsprong: 19-18. Precies op tijd werd het scoren bij TOP weer opgepakt, Frank werd goed uitgespeeld. Met nog 9 minuten op de klok kwam PKC weer op voorsprong. De ploeg verzuimde echter om door te drukken en speelde de kansen onvoldoende uit. TOP profiteerde optimaal en na de 20-20 van de ingevallen Julia (na een mooie combinatie met Jet) zette TOP wel door. Frank schoot van ver de 20-21 binnen en Barbara besliste de wedstrijd definitief met haar vijfde goal. Met nog 1.20 op de klok scoorde PKC nog 1 keer en liet de kans liggen op de gelijkmaker en daarmee een verlenging. Het eindsignaal klonk bij 21-22 en de winst was voor TOP, onder luid gejuich van spelers en de reservebank die het team de hele wedstrijd luidkeels had ondersteund. Gezien het hele wedstrijdbeeld een terechte overwinning.
 
Nick Pikaar: “Het was wel billen knijpen in de laatste fase van de wedstrijd. Ik ben trots op het team, we hebben veel strijd geleverd en in de eindfase iets beter geschoten. Als het echt moet staan we er, dat hebben we vandaag weer laten zien”.
 
TOP en PKC spelen zaterdag 10 april de tweede wedstrijd. TOP verdedigt dan de voorsprong van 1-0 in de play-offs.
 
Doelpunten: Barbara (5), Celeste (4), Frank (4), Mick (4), Tim (1), Roos (1), Julia (1), Jet (1) en Nick (1).

 


 

De wedstrijd op Eyecons

 

Korte samenvatting NOS

 

Lange samenvatting NOS op NPO start 

 

Coaches Leon en Wim bij Rijnmond

 

 


 

 

Share