Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

TOP/LITTA wint twee keer met 26-23 van GG/IJskoud de beste

Een belangrijk duel voor TOP/LITTA omdat alle punten die vanwege de opzet van deze Korfbal league editie van belang zijn in de tweede fase. Er blijft TOP weinig bespaard, want zowel Stan als Nick ontbraken nog in de basis en Milou viel na een ongelukkig botsing al snel uit. De strijd en inzet die de ploeg van Marco Swikker en Timon Zuurmond ondanks alle tegenslag toonde was mooi om te zien.

TOP speelde als team, vierde de doelpunten en onderscheppingen en had in Jimmy (10 goals) de speler in vorm. De eerste helft ging gelijk op en met een minimale voorsprong (13-12) ging TOP de rust in. Na rust maakte TOP het verschil  en daarin had invalster Tessa Winter ook een belangrijke rol. TOP groeide in de wedstrijd en dwong GroenGeel steeds meer tot het maken van verkeerde keuzes. Met 25-19 leek de wedstrijd gespeeld, maar GroenGeel kende een sterke slotfase en kwam nog terug tot 25-23. Jimmy gooide de wedstrijd met zijn 10e goal definitief op slot. Eindstand 26-23, een verdiende overwinning voor TOP.

 

Vooraf bestempelde coach Marco Swikker dat deze wedstrijd net als alle andere wedstrijden een belangrijke was, waarbij het rendement omhoog zou moeten en er veel verdedigende druk geleverd zou moeten worden. Bij TOP blijft de ziekenboeg gevuld waardoor de vakken wat gewijzigd waren. Zowel Stan, Nick en Julia konden nog niet starten. Thijs startte daardoor in de basis en Maayke en Milou waren van vak gewisseld. Door alle blessures was Tessa bereid gevonden om de selectie tijdelijk te helpen en hoe. Eerst een hele goede wedstrijd bij TOP 2, met winst en daarna al na 5 minuten invallen na een blessure bij Milou en weer een topprestatie neerzetten. TOP gebruikte alle tegenslagen in zijn voordeel en leverde enorm veel strijd. Ieder duel werd aangegaan, veel verdedigende druk en wat vorige week niet lukte, het rendement lag aanzienlijk hoger. TOP straalde uit dat het de wedstrijd wilde winnen. GroenGeel, de ploeg van coach Daniel Harmzen, wilde dat ook, maar straalde dat te weinig uit en speelde lang te voorspelbaar. Jimmy zat vanaf het begin heerlijk in de wedstrijd en met twee aanvallen twee goals was de toon gezet. De eerste helft was een geheel gelijk opgaande strijd met nooit meer een verschil dan twee doelpunten. Bij rust was het verschil slechts 1 doelpunt en alles was nog mogelijk.

 

GroenGeel startte de tweede helft met heel statisch spel en had geen antwoord op het achterverdedigen van TOP. De rebound was veelal voor TOP, maar er werd nog niet direct geprofiteerd van het veldoverwicht. Na 4 minuten brak Jimmy (5e goal) de ban en de 15-13 was van Tessa, die een fantastische wedstrijd speelde. Toen vervolgens ook Frank, met een prachtige one-hander, zich nadrukkelijk met de score ging bemoeien, kon TOP uitlopen naar 17-14. TOP voelde dat de wedstrijd de goede kant opging en leverde nog meer strijd. Iedere goede actie, onderschepping en goal werden met elkaar gevierd. Ook de reservebank en de weinige mensen die in de zaal (moesten) zijn lieten zich goed horen en steunden het team. Met de 25-19 van Frank en nog 4 minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Groen Geel perste er nog een slotoffensief uit en kwam terug tot 25-23 en het leek nog even spannend te worden. Nick kwam de laatste 2 minuten nog in het veld om de rust te bewaren. Dat lukte, want Jimmy schoot zijn 10e goal binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Een belangrijke en terechte overwinning voor TOP, een echte teamprestatie.

 

Rabobank player of the match Jimmy: “Complimenten aan het vak en het team. We hebben het met elkaar gedaan en kregen veel steun van de bank. Wij leverden meer strijd van Groen Geel en wilden winnen. Zo blij dat het is gelukt”. 

 

Scores: Jimmy (10), Frank (6), Tessa (3), Thomas (3), Barbara (2), Thijs en Maayke

 

 

Share