Club nieuws

TOP/LITTA wint ook 2e play-off van Blauw-Wit

Wat een korfbaldag: van de ene naar de andere play-off op Eyecons. PKC dat heel moeizaam de tweede wedstrijd van DVO wint, DOS’46 dat het net niet redt tegen KZ en LDODK dat er een derde wedstrijd uitsleept tegen Fortuna. Als toetje de 2e play-off wedstrijd van TOP/LITTA tegen Blauw-Wit (A). In tegenstelling tot de thuiswedstrijd werd deze tweede wedstrijd een heerlijke; wat maakten beide ploegen er een korfbalspektakel van!

Blauw-Wit, dat drie basisspelers miste, legde zoveel energie in de wedstrijd, dat TOP geen moment achterover kon leunen. Veel goals, inzet, beleving, strijd, alles zat er in. Waren er afgelopen woensdag nog maar 15 goals met rust gemaakt, nu waren dat er 35. Een ongekend hoog aantal. Het was de 200e wedstrijd van Jet, het werd ook de wedstrijd van de rentree van Nick, heerlijk hoe hij alweer bij zijn tweede schot wist te scoren. En ook Julia begon weer in de basis. Fijn om hen weer in het veld te zien.

 

De wedstrijd begon vanaf de eerste seconde al lekker, want binnen 11 seconden hadden zowel Blauw-Wit als Tim al gescoord. Barbara, die afgelopen woensdag haar 500e goal binnenschoot, was ook binnen de minuut trefzeker. Vervolgens schoten Frank en Jet raak en was het al 1-4. Hierna ging de wervelwind even liggen en kon Blauw-Wit terugkomen tot 3-4. Blauw-Wit verdedigde veel achter en nam daarbij best wat risico. Het duurde wel even voor TOP daar het antwoord (en schot) op had gevonden. De energie waarmee beide ploegen speelden was mooi om te zien. TOP wilde het duidelijk in twee wedstrijden beslissen om zo wat extra rust in te bouwen voor de wedstrijden die gaan komen. Blauw-Wit wilde de huid zo duur mogelijk verkopen en liet zich geen moment echt uit de wedstrijd spelen. Bij 8-8 kwam Blauw-Wit op gelijke hoogte, maar de aanval daarna werd door Mick prachtig met één hand achterwaarts afgerond. Blauw-Wit vierde ieder doelpunt en de ploeg kwam na de 9-9 zelfs op (de enige keer) voorsprong. Dit was het sein voor TOP om nog een tandje bij te schakelen. Celeste zette de run van 7 goals op rij in en met een hoog afrondingspercentage in met name het afstandsschot, TOP liep uit naar 10-16. De heerlijke 10-16 van Tim volgde op een weergaloze combinatie met Mick. Blauw-Wit liet zich echter niet van de wijs brengen en met name Momo Stavenuiter was deze keer wel op schot en zo kon Blauw-Wit heel langzaam toch weer dichterbij kruipen. Na de 12-19 van Nick scoorde Blauw-Wit vier keer op rij zodat er met 16-19 gerust ging worden. Een niet onoverbrugbare achterstand voor Blauw-Wit.

 

Na rust kwam Roos in het veld en haar eerste schot was raak. Julia was inmiddels naar het andere vak verhuisd op de plek van Celeste. Nick werd ook weer rust gegund. Frank had het gat van de korf duidelijk gevonden, want de ruimte die hij kreeg benutte hij heel effectief. Toch was het Blauw-Wit dat puur op inzet terugkwam tot 21-23 na 9 minuten spelen. Zoals al zo vaak dit seizoen gaat Jet op de belangrijke momenten raak schieten, zo ook nu weer. De 22-24 leek vervolgens nog heel even een kantelpunt in de wedstrijd te worden, want het vak Stan – Frank – Julia - Barbara had het lastig in de aanval. Het was Stan die van achter de korf de belangrijke 22-25 scoorde en daarmee was de ban definitief gebroken.  TOP scoorde vervolgens weer vijf keer op rij en vergrootte de voorsprong naar 22-30. Dit gat kreeg Blauw-Wit niet meer gedicht, alhoewel er geen moment minder strijd werd geleverd. TOP won verdiend met 28-35, maar de complimenten waren vooral ook voor Blauw-Wit, dat er een echte en mooie wedstrijd van had gemaakt.

De tegenstander in de halve finale is PKC dat in twee moeizame wedstrijden van DVO heeft gewonnen. Wederom een nieuwe ronde in de weg naar Ahoy op 17 april.

 

Barbara: “Dit was weer zo’n echte TOP Blauw-Wit wedstrijd. Je hebt het gevoel beter te zijn, maar kan niet doordrukken. We waren ons er allemaal van bewust dat het beter moest dan afgelopen woensdag en dat is gelukkig gelukt. Het was wel een leuke wedstrijd om te zien denk ik”.

 

Doelpunten: Mick (6), Frank (6), Tim (4), Jet (4), Barbara (4), Celeste (3), Julia (3), Nick (2), Roos (2), Stan

 

 

 

 

DE WEDSTRIJD OP EYECONS

DE SAMENVATTING 

 


 

 

 

 
Share