Club nieuws

TOP/LITTA verliest van sterk PKC/Vertom

Zonder de geblesseerde Frank Mostard in de basis trad TOP aan tegen de nummer 1 in de poule PKC. Verrassend was het dat TOP in de eerste twintig minuten bleef aanhaken en tot 6-6, een redelijk rendement haalde en goed speelde. De 8-7 na 20 minuten spelen was blijkbaar het sein voor PKC om een versnelling hoger te gaan spelen, want binnen 5 minuten en een run van 8 goals was het verschil gemaakt en de wedstrijd gespeeld. Na rust duurde het maar liefst een kwartier voordat TOP de eerste goal maakte terwijl PKC er al 6 in had liggen. PKC was heer en meester en scoorde gemakkelijk over alle schijven. Bij TOP maakte Ivo de Ridder zijn debuut. Eindstand 31-15.

Het affiche PKC – TOP was nog niet zo lang geleden een mooie waarin beide ploegen altijd graag wilden winnen, op het scherpst van de snede speelden en aan elkaar gewaagd waren. Helaas is dat voor dit moment even verleden tijd, liggen de verhoudingen anders en dat is wennen. Toch wilde TOP de huid duur verkopen en ging de strijd vol aan. Alhoewel dat er in de eerste twee aanvallen nog niet op leek, want PKC scoorde evenzoveel goals. TOP toonde echter vechtlust en haakte aan met een strafworp van Barbara. De 3-1 van PKC werd beantwoord met goals van Nick en Maayke en de stand was weer gelijk. TOP haalde op dat moment een goed rendement en PKC, dat door de sterke rebound veel kansen en schoten had, bleef daarbij iets achter. Tot 6-6 werd er om en om gescoord. Daarna nam PKC de leiding met 8-6 en haakte TOP nog één keer aan met een afstandsschot van Thijs. Ineens ging de doelpuntenmachine bij PKC draaien en vooral Arjan van Houwelingen was moeilijk te stoppen. Ook onder hoge druk kwam hij tot scoren en voordat TOP ook maar kon reageren stond er ineens 15-7 op het scorebord. TOP miste vervolgens een strafworp en PKC bepaalde daarna de ruststand op 16-7. De wedstrijd was hiermee eigenlijk al gespeeld.

 

In de tweede helft kwam TOP geen moment meer in de wedstrijd en PKC scoorde er lustig op los, de ene goal nog mooier dan de andere. Bij TOP was inmiddels het wisselen begonnen en het was Maaike van de Willik die goed inviel en gelijk een strafworp versierde, die zij zelf benutte. Dit was pas de eerste goal na rust voor TOP en er was al een kwartier gespeeld. De invallers Jimmy Swikker (2 goals) en Jill Heijink (1 goal) deden dit verdienstelijk en van de Willik maakte haar tweede goal uit en mooie doorloopbal met 1 hand. Ook A-junior Ivo de Ridder maakte zijn debuut in TOP 1. De wissels veranderden helaas niets aan het wedstrijdbeeld: een oppermachtig PKC dat maar liefst 31 goals vanuit alle hoeken van het veld maakte. Eindstand 31-15.

 

Thomas Tiggelman: “Het eerste deel van de wedstrijd was prima, PKC schoot daarna een heel goed percentage en dan is het snel over. We probeerden er nog het beste van te maken, maar PKC kon de kansen beter selecteren en was zuiver in de afronding”. 

 

Doelpunten: Thijs van der Zaag (3), Nick Pikaar (2), Julia Schuiling (2), Maaike van de Willik (2), Jimmy Swikker (2), Thomas Tiggelman, Jill Heijink, Maayke Brouwer en Barbara Brouwer

Share