Club nieuws

TOP/LITTA verliest van KZ/Thermo4U maar handhaaft zich in de Ereklasse

TOP/LITTA verloor met 20-13 van KZ/Thermo4U. Pas bij 8-0 scoorde TOP de eerste goal. De ploeg herpakte zich en kwam terug tot 12-8 met rust. Na rust duurde het wederom te lang voordat TOP tot scoren kon komen en pas bij 15-8  werd het eerste doelpunt genoteerd. TOP leverde strijd, maar zonder doelpunten leverde dit helaas te weinig op. KZ was veel effectiever en de eindstand van 20-13 was duidelijk. Gelukkig was er goed nieuws uit Bennekom, waar DVO ruim won van AW/DTV dat daarmee gedegradeerd is. Hierdoor handhaaft TOP zich wel in de Ereklasse.

 

TOP startte nog zonder de geblesseerde Frank Mostard en keek na de eerste aanval en het eerste schot van KZ gelijk tegen een achterstand aan. Die 1-0 stond lang op het scorebord totdat een, in tweede instantie benutte, strafworp de 2-0 betekende. Dit leek het sein voor de heren van KZ, want met een hoog afrondingspercentage was het binnen no-time 8-0. Tussendoor miste TOP nog een strafworp en een aantal schoten kwam weer uit de korf zodat de 0 lang bleef staan. Het duurde maar liefst 17 minuten voordat Thijs van der Zaag eindelijk de ban brak. Dit deed hij gelijk met twee goals. TOP kwam beter in de wedstrijd en ging ook beter schieten. De aanvallen gingen beter lopen en er kon meer herhaald worden. Thomas Tiggelman en Barbara Brouwer zorgden voor de 9-4 en de tegengoal van KZ werd door TOP beantwoord met twee goals. Zo kroop TOP dichterbij en met de derde goal van een strijdbare Tiggelman was de achterstand nog maar 3 doelpunten. KZ had weinig ruimte nodig en een goed afgespeelde bal leverde de 12-8 ruststand op.

 

Na rust eenzelfde beeld als in de eerste helft. KZ miste wel de tweede stip, maar TOP miste schotkracht en had wederom wat pech in de afronding. Zo kon KZ na 8 minuten de draad weer oppakken en kwam de wedstrijd weer op gang, alleen niet in het voordeel van TOP. Het duurde weer te lang voordat TOP scoorde. Nick Pikaar brak na 12 minuten spelen eindelijk weer de ban voor TOP. Met dank aan KZ (duw tegen de paal) verdween het schot van Van der Zaag door de korf. Tot 16-11 (weer Pikaar) leek TOP nog enigszins aan te haken, maar KZ speelde gecontroleerd en scoorde met regelmaat. Ysra Ravensberger kwam nog in het veld en na twee schoten oefenen schoot zij de derde bal feilloos binnen. TOP toonde vechtlust, maar kwam simpelweg scorend vermogen te kort. Gelijk na de 20-13 floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Een verdiende overwinning voor KZ dat zich hiermee ook veilig speelde.

 

Coach Leon Braunstahl was niet ontevreden: “Het belangrijkste is dat we ons gehandhaafd hebben. We hebben te weinig scorend vermogen en konden de 8-0 niet meer goed maken. KZ schoot overigens een bizar hoog percentage. Ik vond het wel een leuke wedstrijd, waarin er vechtlust werd getoond en de opdrachten redelijk werden uitgevoerd. Ysra (Ravenberger) viel goed in en het was mooi dat zij scoorde.”

 

Doelpunten: Thijs van der Zaag (3), Thomas Tiggelman (3), Nick Pikaar (2), Barbara Brouwer (2), Milou Schuiling, Julia Schuiling en Ysra Ravensberger

Share